renia342 Re: Firma Manta lekceważy klientów 16.12.16, 19:04 Witajcie jak już kupiliście złom w hipermarkecie, to podam wam skuteczną metodę na odzyskanie pieniędzy. Po pierwsze - złóż reklamację z tytułu rękojmi - każdy klient ma prawo wybrać z jakiego prawa chce skorzystać, masz do wyboru gwarancję lub rękojmie. Najlepiej wybrać żądanie - zwrot gotówki. Przy podpisywaniu reklamacji dobrze sprawdź czy na protokole pisze rękojmia - zwrot gotówki. Dalej już idzie łatwo. Według prawa serwis ma 2 tygodnie na powiadomienie klienta o decyzji - reklamacja uznana lub odrzucona (14 dni kalendarzowych). Jeżeli nie dostaniesz informacji jak rozpatrzono twoją sprawę, to po dwóch tygodniach idziesz do serwisu i mówisz magiczną regułkę: Jeżeli w ciągu 2 tygodni nie dostałem decyzji w sprawie reklamacji, uznaje się w świetle przepisów moje roszczenie za uznane i należy wypłacić gotówkę. Serwisy rzadko kiedy wyrabiają się w tym czasie. Sposób nie działa przy gwarancji. ŻYCZĘ WSZYSTKIM POSZKODOWANYM POWODZENIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PLegion58 Re: Firma Manta lekceważy klientów IP: *.dynamic.chello.pl 06.03.17, 08:58 Trzeba było w nim nie grzebać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregr1967 Re: Firma Manta lekceważy klientów IP: *.play-internet.pl 05.04.18, 21:03 MANTA TO BADZIEWIE!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan97 Re: Firma Manta lekceważy klientów IP: *.tktelekom.pl 07.09.18, 01:39 Mam trochę inne problem ze sprzętem Manta, rok temu siostra kupiła deskorolkę elektryczną która w maju tego roku się popsuła spaliła się bateria, w sklepie po 2 tygodniach od złożenia reklamacji poinformowali mnie że usterka nie podlega gwarancji i że za 300 zł wymienią baterię wpłaciłem 100 zł zaliczki, po 3 tygodniach dowiedziałem się od pracownika sklepu że źle wysłał deskę i muszę jeszcze czekać i co najciekawsze o niczym nie gadać szefowi sklepu trochę znałem tego pracownika więc się zgodziłem, po miesiącu się okazało że muszę dopłacić resztę a pieniędzy a deska wróci w ciągu dwóch tygodni, po prawie 3 tygodniach pracownicy sklepu zadzwonili że mam przyjechać po deskę,. Okazało się że serwis nie naprawił mojej deski więc w zamian mogę wziąć inną, starą deskę zwrócą do firmy a te 300 zł idzie na poczet nowej deski i bez dopłaty mogę wziąć nową deskę, wybrałem nową deskę taki sam model i kolor jaki miałem poprzednio zawiozłem do domu siostrzenica zrobiła dwa kółka na podwórku i schowałem deskę do kartonu. Po południu następnego dnia okazuje się że w desce jest uszkodzone koło zawiozłem deskę do sklepu sklep nie przyjmuje reklamacji z powodu uszkodzenia mechanicznego. Zapomniałem o jednej rzeczy sprawdzić stan nowej deski w sklepie Odpowiedz Link Zgłoś
jkoxx Re: Firma Manta lekceważy klientów 28.12.25, 19:12 Nikt nie płaci Rok 2025 Compact disc BBX 006 ze śmietnika wada nie przykręcony mechanizm CD tylko na dwóch śrubkach Co za debil z MANTY montował Odpowiedz Link Zgłoś