22.10.08, 21:37
w listopadzie 2007r zakupiłam tel. nokia 6300, w sierpniu tego roku zepsuł się w nim aparat fotograficzny, tzn przy próbie włączenia aparatu - telefon się zwieszał na parę minut i nic nie można było z tym zrobic. oddałam tel. do serwisu nokii, dostałam sms że jest sprawny, ale przy odbiorze okazało się, że wada nadal występuje, więc tel. został w serwisie. po kolejnym smsie od serwisu, że sprawny tel. mam do odbioru okazało się, że nadal jest nie sprawny, ale powiedziano mi że musi to byc wina karty sim - więc poszłam do operatora, który sprawdził kartę i okazało się że jest bez wad, więc znowu oddałam tel. do serwisu i został on wysłany do centrum serwisu do Warszawy i z tamtąd rónież wrócił nie naprawiony. więc 23 września br został tam wysłany ponownie - dziś mija miesiąc jak mój telefon jest w serwisie w Warszawie( w sumie ponad 2 miesiące jak jest w naprawie ). oczywiście telefonowałam do serwisu nokii w moim mieście, poinformowano mnie, że tel. jest w Warszawie i oni nie wiedzą czemu tak długo, telefonowałam też do Warszawy, pani konsultant powiedziała mi, że ona nie udziela informacji co się dzieje z telefonem, tylko odpowiada na pyt. dotyczące gwarancji, a nokia nie ma ustalonego terminu w którym musi telefon naprwic. więc co to dokładnie znaczy? mogą trzymac mój telefon kilka miesięcy? a może kilka lat? i kto ma mi powiedziec co się dzieje z moim telefonem? czy w tej sytuacji mogę rządac zwrotu telefonu bez względu na jego stan (naprawiony czy nie) i udac się do operatora\sprzedawcy? już minęły 2 miesiące od wykrycia przeze mnie jego wady, a na to, że zgłaszałam im problem wcześniej nie mam żadnego papiera... fakt - od serwisu dostałam tel. zastępczy, starego trupa, a decydując się na zakup swojej nokii, jednocześnie zdecydowałam się na dośc wysoki abonament... co teraz? jeśli ktoś mi odpowie to proszę - językiem dla ludu bo na terminologii prawniczej się nie znam... dziękuję.
Obserwuj wątek
    • prawnik-skp Re: nokia 23.10.08, 11:01
      "a nokia nie ma ustalonego terminu w którym musi telefon naprwic.
      więc co to dokładnie znaczy?"

To znaczy, że Nokia już przekroczyła termin naprawy.

"czy w tej sytuacji mogę rządac zwrotu telefonu bez względu na jego
      stan (naprawiony czy nie) i udac się do operatora\sprzedawcy?"
      Tak.
      • kasiale73 Re: nokia 03.11.08, 22:51
        dziś po 41 dniach kalendarzowych mój telefon wrócił centrum serwisu... nadal nie naprawiony. ręce opadają:(((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka