aniol_stroz1 09.07.09, 16:27 Do forumowiczów "Azum" i "dluznik.pl", Wasze wątki zostały usunięte z powodu bałaganu. Jeżeli macie jakiś problem to opiszcie to w jednym, a nie w kilku wątkach. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
azum Re: Uwaga!!! 09.07.09, 19:56 Pisząc na tym forum chciałam właśnie uniknąć bałaganu. Zadałam trzy konkretne pytania, wcześniej je przemyślałam. Te pytania były dla mnie bardzo ważne, jeżeli chodzi o moje problemy finansowe. Zadając pytanie o firmy oddłużeniowe i konkretnie o Grupę Connect chciałam dowiedzieć się, czy ktoś z forumowiczów miał kontakt z tymi firmami i czy te firmy są w stanie pomóc zadłużonym ( między innymi i mnie )? Ps. Jestem na forum od wczoraj i jestem zaskoczona reakcją opiekuna forum. Nie będę się obrażać ale jest mi przykro, że moje wątki zostały usunięte. Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: Uwaga!!! 09.07.09, 20:38 Tu nie chodzi o treść Twoich pytań, do nich nie ma najmniejszego zarzutu. Chodzi o równoczesne założenie trzech wątków, które, jak podejrzewam, stanowią pewną całość. Rozdzielanie takich wątków nie jest zbrodnią, ale z pewnością odpowiadanie na każdy z nich nie stanowi dla nikogo ułatwienia. Także dla Ciebie, bo musiałabyś szukać z czasem odpowiedzi na każdy z nich. Odpowiadając natomiast na Twoje pytania: 1. Nie miałem kontaktu z Grupą Connect, nie wiem co to za firma i nie jestem w stanie nic na ten temat odpowiedzieć. 2. Kierowanie prośby o ugodę jest możliwe w każdym banku i w każdej sytuacji. Odmienną kwestią jest natomiast sens takiej prośby. Polityka kredytowa banku może wykluczać zawieranie ugód, dopuszczając je jedynie w wyjątkowych sytuacjach. Bank może uznać, że zawieranie ugody nie przyniesie mu większych zysków niż np. egzekucja z majątku kredytobiorcy. I tak dalej. 3. Jeżeli chodzi o korzystanie z usług "firm oddłużeniowych", to co do zasady nie polecam. Oddłużanie to nic innego jak spłata jednych zobowiązań poprzez zaciągnięcie innych, a to prowadzi do klasycznej pułapki kredytowej. Jest to opłacalne w sytuacji, w której w ostatecznym rozrachunku płaci się mniej niż spłacając zadłużenie, ale to zawsze trzeba najpierw policzyć i uważnie przestudiować umowę. Znam sytuację w której mediator osiągnął niewątpliwy sukces jakim była redukcja zadłużenia, ale jego wynagrodzenie przekroczyło kwotę umorzenia i ostatecznie klient mediatora zapłacił więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
aniol_stroz1 Re: Uwaga!!! 10.07.09, 09:00 Dokładnie, nie ma nikt zastrzeżeń do treści Twoich wątków Azum, dlatego napisałem oddzielny wątek, aby uświadomić o co chodzi. I tylko to miałem na myśli. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reaneata Re: Uwaga!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.09, 23:48 Nie Panie real_mr_pope Oddlużanie to nie spłata jednych zobowiązań kolejnym. To jest zadłużanie. Nie reklamując - oddłużanie polega na czymś zupełnie innym. Odpowiedz Link Zgłoś
real_mr_pope Re: Uwaga!!! 28.09.09, 20:50 > Nie reklamując - oddłużanie polega na czymś zupełnie innym. Niech zgadnę: firma oddłużeniowa pracuje za "Bóg zapłać". Odpowiedz Link Zgłoś