Dodaj do ulubionych

Spokojnych Swiąt

22.12.11, 08:53
4.bp.blogspot.com/-0BaOPOL2n14/Tu4uWd2u5bI/AAAAAAAAQdI/Qi1z30C4fok/s1600/navidat.jpg
Wszystkiego dobrego i na Swięta i na Nowy Rok
Obserwuj wątek
    • xy.5 Re: Spokojnych Swiąt 22.12.11, 19:33
      Zdrowych i spokojnych świąt oraz miłego wypoczynku!
      • eurytka Re: Spokojnych Swiąt 25.12.11, 09:50
        Ja również z Najlepszymi życzeniami ,
        wpadam tu czasami,
        gdyż podziwiam adminkę za te jej robótki.
        Sama tez szydełkuję ale domownikom ich nie pcham na siłę,
        przystrajam sobie stoły nimi i ściany
        w ten sposób człowiek jest podziwianybig_grin
        Jakby można to dziergać i jeszcze sprzedaćbig_grin
        Czy to możliwe czy raczej się nie da?
        • aga-kosa Re: Spokojnych Swiąt 26.12.11, 09:55
          Gdy się tylko dowiedziała,
          że zostanie matkę Mu
          to Go bardzo pokochała
          uwierzyła w cud.

Lulaj lulaj mój Maleńki
          lulaj lulaj oczka stul
          czujesz ciepło mojej ręki
          co ukoi każdy ból.
          I ostatnia zwrotka:
          Dzisiaj , kiedy na ty świecie
          chłodno, głodno, często źle
          ja Cię proszę, ja Twe dziecię
          żebyś przytuliła mnie

Lulaj,lulaj mój Maleńki
          lulaj, lulaj...
          Wszystkiego miłego,dużo zdrowia i przytulenia ciepłą ręką życzy aga.
          PS.Kolęda jest na melodię "Piosenki Stacha Matysiaka.
          • chris.w5 Re: Spokojnych Swiąt 20.12.19, 19:25
            zdrowych i pogodnych
            • chris.w5 Re: Spokojnych Swiąt 27.12.19, 11:33
              i po świętach, minęły spokojnie
              • chris.w5 Re: Spokojnych Swiąt 17.12.20, 19:11
                pierwszym w tym roku, który przysłał mi życzenia świąteczne jest arcybiskup miasta w którym mieszkam, dr Heiner Koch.
                Przysłał dzisiaj, 'Życzę Panu błogosławionych i łaskawych Świąt Bożego Narodzenia'

Nie wie, że jestem niepraktykującym katolikiem, do kościoła nie chodzę, ale podatek na kościół płacę, potracą mi od emerytury urząd skarbowy. Może dlatego o mnie pamiętał?
                • chris.w5 Re: Spokojnych Swiąt 20.12.20, 16:23
                  są następni, firma ubezpieczeniowa, w której mam prywatne obowiązkowe ubezpieczenie, życzy mi wesołych świąt i pomyślanego nowego roku.
                  Wesołych w czasie pandemii? a pomyślnego chyba bez pandemii
                • chris.w5 Re: Spokojnych Swiąt 16.12.21, 15:27
                  dostałem dzisiaj życzenia świąteczne z Bawarii od krewniaka i jego rodziny. To drugie życzenia na tegoroczne bożonarodzeniowe święta, pierwsze były od asystentki lekarki domowej
                  • chris.w5 Re: Spokojnych Swiąt 21.12.21, 14:46
                    firma ubezpieczeniowa w której mam obowiązkowe prywatne ubezpieczenie też o mnie nie zapomniała. Przysłali wczoraj życzenia świąteczne 'Wesołych Świąt i dobrego startu w Nowy Rok'

https://www.bavariadirekt.de/fileadmin/content/images/Newsletter/Header/Weihnachtsheader_Baum-BD_Logo.gif

Tu gdzie mieszkam w starym roku życzy się sobie pomyślnego startu w nowy rok, a dopiero w nowym roku pomyślnego, zdrowego, szczęśliwego, itd. nowego roku.
                    Poniekąd logiczne, najpierw trzeba do tego nowego dotrwać
                  • chris.w5 Re: Spokojnych Świąt 30.11.22, 17:39
                    dostałem już pierwsze życzenia na bożonarodzeniowe święta od asystentki mojej domowej lekarki, dziś dostałem następne.
                    Przysłała Socjaldemokratyczna Partia Niemiec. Pewnie chcą, żebym w wyborach na nich zagłosował
                    • maria88 Re: Spokojnych Świąt 30.11.22, 19:39
                      To wcześnie. Może teraz poczty mają mniej roboty.
                      Od kilku lat nie wysyłam pocztą życzeń ale dzwonię.
                    • chris.w5 Re: Spokojnych Świąt 03.12.22, 15:05
                      kolejne życzenia świąteczne dostałem dzisiaj z Polski od przyjaciółki żony, i przy okazji nowinki; starszy brat żony nie żyje, młodszy rozwiódł się i mieszka teraz Brukseli z nową żoną
                      • chris.w5 Re: Spokojnych Świąt 03.12.22, 15:08
                        oczywiście miało być, w Brukseli
                      • maria88 Re: Spokojnych Świąt 03.12.22, 16:46
                        To miłe, jak z daleka ale ktoś pamięta a przy okazji trochę nowinek.
                        • maria88 Re: Spokojnych Świąt 07.12.22, 10:44
                          Chris, czy firma w której pracowałeś wysyła prezenty świateczne
                          swoim emerytom?
                          • chris.w5 Re: Spokojnych Świąt 07.12.22, 14:02
                            maria, nie wysyła, przysyła mi natomiast co miesiąc emeryturę firmową.
                            Podczas pracy wpłacałem na fundusz emerytalny, teraz czerpię z tego profity, wprawdzie niewielkie, ale zawsze coś
                            • maria88 Re: Spokojnych Świąt 07.12.22, 14:23
                              W tym czasie kiedy pracowałam żadnych funduszy emerytalnych nie było.
                              Emeryci nie mieli kont składkowych a ich składki szły do jednego wora
                              w ZUS-ie.
                              Corocznie firma moja przysyła mi bon za 100zł od kilkudziesięciu lat.
                              Wstydziliby się.....ale wstydu nie mają.
                              • maria88 Re: Spokojnych Świąt 17.12.22, 19:20
                                Do Swiąt coraz bliżej a na dzisiaj zapowiadają bardzo mroźną noc.
                                Ma byc na naszym terenie -15. Zobaczymy.
                                Kwiatki na wszelki wypadek zabrałam z parapetów.

Przysiadłam i pochwale sie,że już ciasto świąteczne stygnie.
                                Upiekłam Pieguska z makiem. Jutro zrobię na nim polewę z czekolady z
                                połówkami orzechów i kawałkami skórki pomarańczowej.
                                Dla mnie wystarczy a jak się gość trafi to poczęstuję.
                                Jutro planuję ugotować pierożki z kapusty kiszonej z grzybami.
                                Ważne aby zdrowie było.
                                • maria88 Re: Spokojnych Świąt 18.12.22, 11:15
                                  Dostałam piękne życzenia świąteczne od o.Paulinów z Jasnej Góry.
                                  • maria88 Re: Spokojnych Świąt 18.12.22, 11:56
                                    Chris, czy i jak wspominasz tradycje świąt w Twoim domu rodzinnym?
                                    • chris.w5 Re: Spokojnych Świąt 18.12.22, 20:45
                                      maria, czy? czasami w czasie świątecznym nachodzą mnie wspomnienia,
                                      jak? miło i ciepło, szczególnie te z dzieciństwa
                                      • maria88 Re: Spokojnych Świąt 19.12.22, 17:32
                                        Swięta tuz, tuż...
                                        Właśnie skończyłam lepienie pierożków z kapustą.. Już stygną a potem zamrożę.
                                        Nie potrzebuję dużo, mogłabym kupić gotowe ale , że to świąteczna potrawa to zrobiłam sama.
                                        Nie chce mi się w tym roku ubierać choinki. Zastępczo mam, jak już pisałam podświetlonego
                                        kwiatka. Naleciało mnie jednak i zrobiłam 2 pajace z wydmuszek i kolorowej bibułki,
                                        którymi przyozdobiłam kuchnię.
                                        • maria88 Re: Spokojnych Świąt 23.12.22, 11:32
                                          Raz do roku Bóg nam zsyła
                                          Maleńkiego Syna Swego,
                                          by z Królami i Rodziną
                                          wszedł do domu gościnnego.
                                          Niechaj w tą niezwykłą noc
                                          Chrystus swą okaże moc,
                                          w sercach wszystkich wnet zagości
                                          dając światu moc radości.

Tobie Chris i najbliższym życzę Spokojnych i Zdrowych
                                          Swiąt Bożego Narodzenia
                                          • chris.w5 Re: Spokojnych Świąt 23.12.22, 14:16
                                            zdrowych i spokojnych! życzę
                                            • chris.w5 Re: Spokojnych Świąt 24.12.22, 15:45
                                              firma ubezpieczeniowa, w której jestem prywatnie (obowiązkowo) ubezpieczony, jak co roku nie zapomniała, przysłali życzenia

https://www.bavariadirekt.de/fileadmin/content/images/Newsletter/Kampagnen/Weihnachtsbanner_VM-Gr%C3%BC%C3%9Fe-600x350px.gif
                                              • maria88 Re: Spokojnych Świąt 24.12.22, 19:11
                                                Trzymają Twoja kasę i cieszą się,że jej nie potrzebujesz.
                                                Tak to z nimi jest.
                                                • maria88 Re: Spokojnych Świąt 24.12.22, 19:17
                                                  Juz po wigilii, śmiecie wyrzucone, można świętować.
                                                  Na dworze sucho, zerowo ale powoli nasuwa się mgła.
                                                  Trudne warunki dla podróżujacych.
                                                  O 19.30 w tv1 transmisja pasterki z Watykanu,
                                                  potem koncert kolęd, będę słuchać i oglądać z " do skoku."
                                                • chris.w5 Re: Spokojnych Świąt 24.12.22, 20:21
                                                  maria88 napisała:
                                                  > Trzymają Twoja kasę i cieszą się,że jej nie potrzebujesz

jak długo mam to ubezpieczenie (ponad 30-lat) nigdy z niego nie korzystałem. Chyba są z tego zadowoleni, bo co roku opłatę muszę uiścić. Ale ubezpieczenie jest obowiązkowe, nie można nie mieć.
                                                  Zresztą, nigdy nie wiadomo co może przydarzyć się
                                                  • maria88 Re: Spokojnych Świąt 24.12.22, 21:44
                                                    Ładnych parę lat temu zrezygnowałam z ubezpieczenia.
                                                    Miałam poważny wypadek i dali mi grosze odszkodowania
                                                    Wkurzyłam i wypisałam się.
                                                  • xy.5 Re: Spokojnych Świąt 24.12.22, 21:51
                                                    Wesołych Świąt!Dużo zdrowia i radości a nade wszystko spokoju.
                                                  • maria88 Re: Spokojnych Świąt 25.12.22, 12:46
                                                    Cichutko.Sniegu prawie nie ma, stopniał.Wiatru tez nie ma temp.zerowa.

Planowałam wyjscie na cmentarz ale mi odradzono,że lezy tam duzo sniegu
                                                    i jest ślisko, więc nie idę.

• maria88 Re: Spokojnych Świąt 26.12.22, 16:18
                                                    Prawie koniec świętowania i dobrze.
                                                    Nie długo koniec roku, też dobrze bo wcale nie był dobry.
                                                    Nowy jaki? Trzeba mieć nadzieję, że będzie lepszy.

Pierwsze plany już mam. Muszę mieć drukarkę do szczęścia.
                                                    Są dwie możliwości albo uda się zainstalować i uruchomić dotychczasową
                                                    albo muszę kupić nową.
                                                  • chris.w5 Re: Spokojnych Świąt 26.12.22, 18:02
                                                    maria88 napisała:
                                                    > Pierwsze plany już mam

ja też, chcę oddać do naprawy parasol, chociaż w zapasie mam jeszcze cztery, w tym dwa w bagażniku auta.
                                                    Naprawić parasol w dzisiejszych czasach, to nie takie proste, teraz chyba nikt nie naprawia, kupują nowe.

Trafiłem na reklamę zakładu, który jeszcze naprawia, w gazetce, którą podrzucają mi co tydzień do skrzynki na listy.
                                                    Parasol do naprawy jest efektowny, z napisem 'Scheißwetter', pogody do dupy (w znaczeniu szczególnie zlej pogody)
                                                  • maria88 Re: Spokojnych Świąt 26.12.22, 18:39
                                                    Taki problem też mam. Mam kilka parasoli w tym na pewno 3 lepszej klasy.
                                                    Nie ma u na też fachowca .Był ale chyba 4 lata temu zamknął zakład.
                                                    Kiedys będąc w W-wie widziałam ogłoszenia tej branzy fachowców.
                                                    Nie wiem czy to aktualne. Tez powinnam się tym zainteresować.
                                                    W sklepach teraz to tylko jednorazówki które nie warto kupować.
                                                  • chris.w5 Re: Spokojnych Świąt 25.12.25, 15:58
                                                    user na innym forum napisał:
                                                    > co ja chciałbym pod choinkę

właściwie to prezentów pod choinkę nie chciałem, często byłem obdarowany rzeczami niepotrzebnymi i dla mnie nieprzydatnymi, leżą sobie gdzieś tam bezużytecznie
    • chris.w5 Re: Spokojnych Świąt 20.12.20, 16:38
      PayPal obdarowuje mnie na święta premią 5€, ale pod warunkiem, iż coś zamówię i kupię. Nie kupię, pilnie na razie nic nie potrzebuję
      • chris.w5 Re: Spokojnych Świąt 21.12.20, 08:47
        Isabella Eckerle, szwajcarska wirusolog, ekspertka w dziedzinie nowych patogenów:

'Pomimo kwarantann i szybkich testów ryzyko pozostaje. Najważniejszym jest żeby pamiętać, iż to nie będą zwykłe święta Bożego Narodzenia, bez względu na to, jak bardzo tego chcemy. Im bardziej racjonalnie widzimy sytuację, tym bardziej uda się nam zatrzeć sentyment do świąt.
        Ten rok można uznać za wyjątkowy, w którym trzeba wstrzymać wielkie świętowanie.
        Jeżeli możemy powinniśmy w tym roku odhaczyć Boże Narodzenie i powiedzieć sobie, w przyszłym roku będzie prawdopodobnie lepiej.'

Jej największa nadzieja to, że w przyszłym roku ludzie też jeszcze zachowają cierpliwość
        • xy.5 Re: Spokojnych Świąt 22.12.20, 11:06
          Spokojnych świąt w zdrowiu,dobrego wypoczynku i spełnienia dobrych życzeń.
          • chris.w5 Re: Spokojnych Świąt 23.12.20, 13:44
            Zdrowych i Spokojnych życzę
            • chris.w5 Re: Spokojnych Świąt 25.12.20, 17:02
              Lech Wałęsa twierdzi, że jest bankrutem,
              >Nikt ode mnie nie dostanie w tym roku prezentów, bo jestem bankrutem. W przeszłości dużo podróżowałem i zarabiałem na wykładach, ale teraz to już koniec. Były chwile, kiedy miałem pieniądze, a potem wydawałem. Teraz stoję z pustymi kieszeniami<
              powiedział z myślą o pandemii corony w TV Polsatnews
              • chris.w5 Re: Spokojnych Świąt 25.12.20, 19:55
                > Lech Wałęsa twierdzi, że jest bankrutem

wiadomość z gazety Bild zatytułowana 'Smutne święta Bożego Narodzenia'
            • chris.w5 Re: Spokojnych Świąt 27.12.20, 16:06
              i po świętach, minęły spokojnie i zdrowo
      • chris.w5 Re: Spokojnych Świąt 25.12.20, 19:46
        > PayPal obdarowuje mnie na święta premią 5€, ale pod warunkiem, iż coś zamówię i kupię

dziś przypomnieli się 'U nas czeka na pana cały czas premia 5€, niech pan nie pozwoli, żeby przepadła'. Pozwolę, nic nie kupię, chwilowo nic pilnie nie potrzebuję
        • xy.5 Re: Spokojnych Świąt 23.12.21, 11:00
          Zdrowych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia życzę Wszystkim Uczestnikom Tego Forum:piszącym,bywającym od czasu do czasu i tym,którzy tylko czytają.
          Czasami pisząca xy.5
          • chris.w5 Re: Spokojnych Świąt 23.12.21, 16:26
            zdrowych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia życzę zaglądającym na to forum
            • chris.w5 Re: Spokojnych Świąt 27.12.21, 04:18
              i po świętach. Minęły spokojnie, powiedziałbym, nawet bardzo spokojnie. Najważniejsze, że minęły zdrowo.

U mnie teraz -8°. Pomyślałem o uciekinierach na granicy białorusko polskiej. W Hajnówce teraz -9°, czy oni tam jeszcze żyją?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka