kasia.kr1 03.11.02, 01:38 jestesmy absolwentami liceum z 81 i 84 roku; chcielibysmy powspominac stare, dobre czasy; Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mila Re: LICEUM IM. L.KRUCZKOWSKIEGO w URSUSIE IP: 217.8.161.* 09.01.03, 20:04 Czesc Kasiu! Ja konczylam w 90 wiec nie mialysmy okazji sie poznac. Bylam w klasie humanistycznej. Moja wychowawczynia byla p. od wuefu, p. Kahl.Francuza i laciny uczyla p. Ewa Kozlowska. Polaka - trzy nauczycielki. Geografii - p. Lech. Chemii - obecna (i owczesna) dyrektorka LO. To tyle. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.kr1 Re: LICEUM IM. L.KRUCZKOWSKIEGO w URSUSIE 15.01.03, 18:26 Gość portalu: mila napisał(a): > Czesc Kasiu! Ja konczylam w 90 wiec nie mialysmy okazji sie poznac. Bylam w > klasie humanistycznej. Moja wychowawczynia byla p. od wuefu, p. Kahl.Francuza i > > laciny uczyla p. Ewa Kozlowska. Polaka - trzy nauczycielki. Geografii - p. > Lech. Chemii - obecna (i owczesna) dyrektorka LO. To tyle. Pozdrawiam. No nareszcie ktos mi odpisal!!! Juz kompletnie stracilam nadzieje. Myslalam,ze albo ludzie z Ursusa sa bardzo wstydliwi,zeby sie dzielic swoimi przezyciami albo poprostu sa za bardzo zapracowani i nie maja czasu na glupoty. Ja tez chodzilam do klasy humanistycznej. Francuskiego tez mnie uczyla Ewa Kozlowska. Mielismy duzo ubawu z nia. Ona byla we Francji na wycieczce iles tam lat temu i bardzo lubila o tym opowiadac. Czesto wiec ja podpuszczalismy, zeby nam opowiadala o swoim pobycie we Francji, albo nas uczyla francuskich piosenek. Polskiego uczyla mnie najpierw "Walera" czyli p. Barszczewska, ale poszla na emeryture chyba rok pozniej. Pozniej (chyba az do matury, popatrz jaka pamiec) p. Marcinkowska; p. Lech geografii, chemii p. Potocka. "Najciekawszym" albo najdziwniejszym profesorem uwazalam profesora od fizyki, Kadlubowskiego. To byl dopiero profesor. Malutki ale potrafil dac sie we znaki! Ilez to uczniow przylapywal na sciaganiu w czasie klasowek, stawial krzeslo na katedrze,zeby wszystkich dobrze widziec. I to jego wywolywanie de odpowiedzi: "Chodz zadam ci trzy pytanka na ile odpowiesz tyle dostaniesz!" Ciagle bylismy w strachu. "To byly czasy, to se ne vrati" Chyba na tym skoncze na razie, mam nadzieje, ze jeszcze ktos sie odezwie Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
buh Re: LICEUM IM. L.KRUCZKOWSKIEGO w URSUSIE 08.02.03, 20:09 pani Kozłowska uczyła moją mamę :) dopiero zaczynała wtedy uczyć z tego co mi wiadomo. I moja babcia, Janina Krajewska, uczyła chemii. Zresztą jej córka, Marzena, też. Najfajniejsze jest to, że babcia uczyła mamę chemii i nawet przez myśl by jej nie przeszło, że będzie jej teściową hehe. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś