mhr-cs 08.09.09, 15:58 zawsze mam problemy zeby ta skorka odeszla, wzucam do zimnej wody ale jakos nie tak, zle gotuje,zle przyprawy dodatki, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
momas Re: wolowy ozorek 08.09.09, 16:02 a jak długo gotujesz? czasami trzeba trzy czy cztery godziny gotowac - tzn tak jak rosół. Nie ma wrzec gwałtownie, tylko "pyrkać' Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: wolowy ozorek 08.09.09, 16:08 tak tez robie, slyszalam ze ocet pomaga ale nie chcialabym stracic smaku, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x może zbyt krótko gotujesz? IP: *.unitymediagroup.de 08.09.09, 16:07 Ja gotuję wołowy ok. 2 godzin, następnie nacinam wzdłuż (längst) i ściągam skórkę. Tutaj trochę przepisów: www.chefkoch.de/rs/s0/rinder+zunge/Rezepte.html Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: może zbyt krótko gotujesz? 08.09.09, 16:12 Gość portalu: x napisał(a): > Ja gotuję wołowy ok. 2 godzin, następnie nacinam wzdłuż (längst) i ściągam skór > kę. > Tutaj trochę przepisów: > www.chefkoch.de/rs/s0/rinder+zunge/Rezepte.html a wiec ma to cos wspolnego z gotowaniem z dodatkiem octu, Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda85 Re: może zbyt krótko gotujesz? 08.09.09, 19:54 Jak gotujesz odpowiednio długo, to nie ma problemu ze ściągnięciem skórki. Nie podam ci dokładnego casu gotowania, bo już dawno nie gotuję ozorków, ale pamiętam, że trzeba długo gotować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x i jeszcze jedno: Ozorek to może być IP: *.unitymediagroup.de 08.09.09, 16:10 od prosiaczka, wół ma ozór/jęzor :P Odpowiedz Link Zgłoś