default 03.12.09, 15:24 polane masłem, posypane cukrem i cynamonem. A u Was ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: x "rolada" wołowa, nadziewana bekonem, IP: *.unitymediagroup.de 03.12.09, 15:30 ogórkiem i cebulą, kapusta modra z jabłkiem, kasza gryczana. Odpowiedz Link Zgłoś
momas Re: Dzisiaj kapuśniak na wędzonym boczku i leniwe 03.12.09, 15:38 Default, Zaproś mnie do siebie na obiad.... :D - Liczba literówek jest wprost proporcjonalna do poziomu irytacji. Odpowiedz Link Zgłoś
pani.serwusowa Re: Dzisiaj kapuśniak na wędzonym boczku i leniwe 03.12.09, 15:43 Pomidorowa i gniecione ziemniaki z kielbaska w cebulowym sosie. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Dzisiaj kapuśniak na wędzonym boczku i leniwe 03.12.09, 15:45 Pierogi z pieczarkami z garmażu. Mocno takie sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
wadera3 Re: Dzisiaj kapuśniak na wędzonym boczku i leniwe 03.12.09, 15:51 Dokładnie taki sam kapuśniak, na boczku, ale bez drugiego dania:) Odpowiedz Link Zgłoś
bodzia50 fasolka w sosie pomidorowym z dodatkiem sosu papry 03.12.09, 19:49 sosu paprykowego forum.gazeta.pl/forum/w,77,99995649,100001893,Re_Sos_paprykowo_czosnkowy_PYCHA.html męzowi dodałam kiełbaski to zamiast zupy no i resztkę gulaszu na piwie z knedlem czeskim Odpowiedz Link Zgłoś
ewkka Re: fasolka w sosie pomidorowym z dodatkiem sosu 03.12.09, 19:54 Buu...a ja tylko ryź z odrobiną masła (jeszcze wczoraj walczyłam z rota wirusem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emigrantka Re: Dzisiaj kapuśniak na wędzonym boczku i leniwe IP: *.w82-127.abo.wanadoo.fr 03.12.09, 20:19 quenelles kurczakowe, czyli rodzaj tutejszych knedli (knepfli?) rodem z Alzacji. do tego salata zielona. Odpowiedz Link Zgłoś
shachar Re: Dzisiaj kapuśniak na wędzonym boczku i leniwe 03.12.09, 20:32 golabki Pani Serwusowej z proteinowego watku :)) tylko troche mi sie poplatalo, ze one sa indycze w kapuscie wloskiej Odpowiedz Link Zgłoś
lashqueen Re: Dzisiaj kapuśniak na wędzonym boczku i leniwe 03.12.09, 20:44 Gnocchetti sardi z bobem, szparagami i pecorino sardo Odpowiedz Link Zgłoś
rozyczko Re:grillowane malze z czosnkowa bagietka :) Pycha 03.12.09, 20:53 o takie fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,91360204,91360204.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senin char kway teow IP: *.253-208-43.QLD.netspace.net.au 03.12.09, 21:05 czyli swiezy makaron ryzowy z miesem, krewetkami,lup chong, bok choy i duuza iloscia sosu sojowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x ale sos niskotłuszczowy, skoro do krewetek? ;) IP: *.unitymediagroup.de 04.12.09, 13:11 Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Dzisiaj kapuśniak na wędzonym boczku i leniwe 03.12.09, 21:06 rosół, pierś z kurczaka z makaronem w sosie śmietanowym z serkiem dorblu Odpowiedz Link Zgłoś
puterko00 Re: Dzisiaj kapuśniak na wędzonym boczku i leniwe 04.12.09, 12:20 No to u mnie podobnie ,ale nie na boczku - bo post plus leniwe, polane tarta bułka z masełkiem. Wlasnie przygotowuje parowar na zupe. Odpowiedz Link Zgłoś
chill Re: Dzisiaj kapuśniak na wędzonym boczku i leniwe 05.12.09, 21:17 Och, ale te leniwe stanęły mi przed oczyma... Zaraz ruszam naruszyć nienaruszalne zapasy zamrożonego twarogu wiejskiego na sernik świąteczny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: en Re: Dzisiaj kapuśniak na wędzonym boczku i leniwe IP: *.chello.pl 05.12.09, 21:54 Ogorkowa. Nogi kurze pieczone z czosnkiem, tymiankiem i cytryna. Ziemniaki puree. Cykoria z musztardowo-miodowym vinaigrette. Wino. Lody. I prezenty od sw. Mikolaja Odpowiedz Link Zgłoś
lashqueen Re: Dzisiaj kapuśniak na wędzonym boczku i leniwe 07.12.09, 20:49 Caserecce ze swiezymi karczochami, przepis i fotke wrzucilam na bloga: italia-od-kuchni.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anew Re: Dzisiaj kapuśniak na wędzonym boczku i leniwe IP: *.3s.pl 07.12.09, 23:00 Rosół z lanym ciastem,sałatka jarzynowa i filet z kurczaka. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Dzisiaj kapuśniak na wędzonym boczku i leniwe 08.12.09, 08:50 W niedzielę był rosół na szpondrze wołowym z kaszą manną w kostkę - uwielbiam! Więcej nic, bo sama byłam i mi wystarczyło :) Wczoraj był z tego szpondra farsz do naleśników, a do reszty rosołu wlałam dwie buteleczki soku z buraków (wiem, powinnam sama zrobić zakwas itd., ale te naturalne soki burakowe w małych buteleczkach są całkiem OK), doprawiłam czosnkiem, majerankiem, pieprzem i cukrem - i był czerwony barszczyk do popicia owych naleśników. Dzisiaj będą dwuminutowe befsztyczki z polędwicy wieprzowej, która od wczoraj leży w czosnku i majeranku, do tego znowu "gotowiec" - upieczone w piekarniku mrożone kulki z ziemniaków ;-) A na surówkę - ogórek-wąż pokrojony w cieniutkie plasterki, wymieszany z posiekaną dymką i vinegretem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senin Re: Dzisiaj kapuśniak na wędzonym boczku i leniwe IP: *.QLD.netspace.net.au 08.12.09, 10:53 default napisała: >do reszty rosołu wlałam > dwie buteleczki soku z buraków (wiem, powinnam sama zrobić zakwas > itd., ???????????????? a ktore to przykazanie ??? jedenaste? 11. nie bedziesz uzywal gotowego soku buraczanego 12. ani zadnego substytutu warzywnego, ktory ma cie zwiesc ! (zwiesc...na pokuszenie ku sklepowej zywnosci) czy to o to przykazanie chodzi?? czy moze o jakies inne sutry, albo sury forumowych bogow i bogin?? Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Dzisiaj kapuśniak na wędzonym boczku i leniwe 08.12.09, 11:21 Gość portalu: senin napisał(a): > > > a ktore to przykazanie ??? > No to taki trochę żarcik z przymrużeniem oka w stronę forumowych ortodoksów :) A szczególnie do qubraka, który jest pasjonatem domowego barszczu :) Odpowiedz Link Zgłoś
bodzia50 Re: Dzisiaj kapuśniak na wędzonym boczku i leniwe 08.12.09, 12:45 > No to taki trochę żarcik z przymrużeniem oka w stronę forumowych > ortodoksów :) A szczególnie do qubraka, który jest pasjonatem > domowego barszczu :) tak ,tak , Qubraq to i świateczny piernik pewnie barszczem popija ---- a u nas dzisiaj jest pomidorowa na resztkach rosołu z niedzieli i krokiety z pieczarkami z dodatkiem mięsa z rosołu Odpowiedz Link Zgłoś
pani.serwusowa Re: Dzisiaj kapuśniak na wędzonym boczku i leniwe 08.12.09, 11:10 Kartoflanka z bekonem i majerankiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanka Re: Dzisiaj kapuśniak na wędzonym boczku i leniwe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.09, 15:26 Zupa szczawiowa z jajem i fetą :) A na deser gofry z polewą czekoladową :) Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Dzisiaj kapuśniak na wędzonym boczku i leniwe 10.12.09, 07:42 Gość portalu: Hanka napisał(a): > Zupa szczawiowa z jajem i fetą :) O, to ciekawe - czyli jajko i feta w kostkę do szczawiówki ? Bo ja daję przeważnie oprócz jajka ziemniaki albo ryż, czy z fetą to nie jest wszystko za ostre ? Bo feta słona, a szczaw kwaśny.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorasia1 Re: A u mnie dziś musaka (i jutro też) IP: 81.210.87.* 10.12.09, 08:42 Odpowiedz Link Zgłoś
smutas13 Re: A u mnie dziś - tradycyjnie ;) 10.12.09, 11:45 w ramach porządków zamrażalnikowych - 1/2 filetu z kurczaka i 1/2 kotleta - żeby było sprawiedliwie ;) do tego, ziemniaczek i surówka (o zgrozo!) z kapusty pekińskiej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: A u mnie dziś - tradycyjnie ;) 11.12.09, 07:46 No faktycznie byli tacy na tym forum co potępiali używanie kapusty pekińskiej, ja też zresztą jej nie lubię, ewentualnie mogę ją zjeść w formie sałatki na słodko - z jogurtem i żurawiną.Kiedyś dodawałam do bigosu jako słodki "równoważnik" kwasu kapusty, ale teraz wolę dać zwykłą białą kapustę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanka Re: Dzisiaj kapuśniak na wędzonym boczku i leniwe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.09, 10:32 Jest pyszne. Oczywiście jest to moje subiektywne zdanie :) Feta doskonale przełamuje kwaskowatość szczawiu i wydobywa nieco inny smak tej pysznej zupy. A robię tak: do miseczki wkrawam jajko oraz fetę w kostkę. Zalewam szczawiówką ze sporą ilością marchewki (ja nie przepadam za ziemniakami w zupie aczkolwiek myślę, że ziemniaki + feta nie będą się gryzły). Warto spróbować :) Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Dzisiaj kapuśniak na wędzonym boczku i leniwe 11.12.09, 13:50 Dzięki, wypróbuję, bardzo mnie zaintrygował ten pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Dzisiaj kapuśniak na wędzonym boczku i leniwe 11.12.09, 07:54 Wczoraj - kompletna klapa jeśli chodzi o twórczość kulinarną - makaraon linguini z włoskiego gotowca (półsurowy makaron w torebkach) + sos z podsmażonej na oleju cebuli z pomidorami i mrożonką Hortexu p.t. "zupa pieczarkowa". Całość posypana parmezanem. Czyli pójście na łatwiznę :) Ale dobre było. Odpowiedz Link Zgłoś
lashqueen Re: Dzisiaj kapuśniak na wędzonym boczku i leniwe 11.12.09, 10:18 linguine :) A u mnie po prostu spaghetti aop: italia-od-kuchni.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
pani.serwusowa Re: Dzisiaj kapuśniak na wędzonym boczku i leniwe 11.12.09, 10:33 Penne razowe ze szpinakiem, oliwa, czosnkiem i parmezanem. Wino. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanka Re: Dzisiaj kapuśniak na wędzonym boczku i leniwe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.09, 10:34 Dzisiaj kotlety ziemniaczane z sosem pieczarkowym + fasolka szparagowa :) A na deser - budyń waniliowy :) Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: Dzisiaj kapuśniak na wędzonym boczku i leniwe 11.12.09, 11:41 piatek to zawsze jakas ryba, rytualnie nie religijnie dzisiaj sledzie w smietanie kwasnej z cebula posypane swiezym szerokim szczypiorkiem(balkonowym) do tego ziemniaki w mundurkach, wtedy i pieczenie sobotnio/niedzielne lepiej smakuja Odpowiedz Link Zgłoś
bodzia50 młody jasiek :) 11.12.09, 12:09 w zupie ,na ostro , ryba była wczoraj -karmazyn i dorsz- dzisiaj oczywiście kasza j a g l a n a z orzechami, żurawiną, gruszką posypana serkiem plesniowym...zero roboty tylko ugotowac kaszę i już Odpowiedz Link Zgłoś
vuwu Re: Dzisiaj kapuśniak na wędzonym boczku i leniwe 11.12.09, 12:02 a ja nie wiem co :( chyba rybę jakąś zrobię Odpowiedz Link Zgłoś
lashqueen Re: Dzisiaj kapuśniak na wędzonym boczku i leniwe 11.12.09, 17:36 Po prostu carbonara -- italia-od-kuchni.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
marbor1 Re: Dziś na obiad 11.12.09, 18:00 Dziś na obiad była kasza jaglana [tak jak u bodzi] z klopsikami z mielonej cielęciny i pieczarek. Do tego buraczki ze słoika własnej produkcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anew Re: zupa krupnik i IP: *.3s.pl 11.12.09, 19:29 frytki+hamburger+żurawina:) Odpowiedz Link Zgłoś