Gość: Dorka IP: *.chomiczowka.waw.pl 09.01.10, 18:46 Co i jak gotujecie w mikrofali.Moze jakieś przepisy na smaczne jedzonko? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vandikia Re: Mikrofalówka 09.01.10, 19:02 prawie nic, kupiłam 4 lata temu, stoi, marnuje się dla mnie coś odgrzewanego w mikrofali ma jakiś dziwny posmak, może to autosugestia ale nie lubię jedyne co mogę z mojej strony doradzić, to jak mam ochotę na jedną bułkę a nie całą blaszkę zapiekanek, to biorę kajzerkę, wrzucam ser żółty i sałatę i grzeję... taka rozklapana sałata połączona z żółtym serem o dziwo bardzo mi smakuje :) moja teściowa robi niezłą szarlotkę w mikrofalówce ale jak, to nie wiem niestety Odpowiedz Link Zgłoś
ania_m66 Re: Mikrofalówka 09.01.10, 19:30 w czelusciach archiwum tego forum znajduje sie kilkadziesiat watkow na ten temat a w nich cala gama przepisow. wystarczy wpisac w szukaja slowo "mikrofalowka" :) Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: Mikrofalówka 09.01.10, 19:54 Najczęściej to odgrzewam wystygłą herbatę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
drwallen jajecznicę 09.01.10, 21:28 Ja najczęściej robię jajecznicę w pracy. Bez tłuszczu ale i tak ją lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
drwallen Re: jajecznicę 09.01.10, 21:30 a w domu to: - rozpuszczam czekoladę - rozpuszczam miód - rozpuszczam masło - robię popcorn! 100 razy lepszy niż taki z garnka - tutaj nie dajecie ani odrobiny tłuszczu - tylko smak popcornu - gotuję ryż - w garnku bez maszynki do ryżu taki dobry nie wyjdzie - czipsy serowe lub topionke serowa Odpowiedz Link Zgłoś
cold-case-love Re: Mikrofalówka 11.01.10, 13:36 Z mikrofalówki nie ma dobrego jedzenia ;) można jedynie odgrzać coś co jest już gotowe a i tak nie będzie tak smaczne jak odgrzane w piekarniku czy też na patelni. W zasadzie jedyną odgrzewaną rzeczą jaką toleruję z mikrofalówki są zupy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yśty witaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.10, 15:03 wytłumacz nam DLACZEGO? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dada Re: witaj IP: 212.160.148.* 12.01.10, 15:49 bo jedzenie z mikrofali jest gumowe i niesmaczne - zabija smak produktow dlatego Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: witaj 12.01.10, 15:54 Gość portalu: dada napisał(a): > bo jedzenie z mikrofali jest gumowe i niesmaczne - zabija smak > produktow dlatego E-tam, jednostronna bezpodstawna opinia ... wszystko zalezy od zastosowanego procesu podgrzewu i sporzadania potrawy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagoda Re: witaj IP: *.chello.pl 12.01.10, 18:59 Dokładnie tak. Ktoś, kto nie umie korzystać z mikrofalówki zawsze tak mówi. Trzeba się nauczyć w niej przyrządzać potrawy. Ja robię dośc dużo w mikrofalówce, i dobrze mi wychodzą. Kiedyś mieliśmy gości z Lublina, którzy nienawidzieli potraw z mikrofali. Po gościnie u mnie przekonali się do mikrofali, teraz sami gotują w niej i chwalą sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
najma78 Re: Mikrofalówka 12.01.10, 22:30 Nie gotuje w mikrofali. Uzywam ja do podgrzania potraw, ale to w przypadku gdy sie spiesze lub rozmrazaniam tez gdy akurat nie rozmrozilo sie naturalnie. Odpowiedz Link Zgłoś