Gość: krycha IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 06.04.04, 22:13 Bardzo proszę o przepis jak wyżej.Dzięki.Pozdrawiam.Krycha. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomasztomek1 Re: Mazurek kokosowy 06.04.04, 22:17 Składniki: Ciasto 30 dag mąki 15 dag margaryny 10 dag cukru 1 jajko 2 żółtka Masa 2 szklanki słodkiej śmietanki 20 dag cukru 10 dag gorzkiej czekolady 5 dag orzechów włoskich 5 dag masła 20 dag kokosu skórka z pomarańczy Sposób wykonania: Składniki przeznaczone na ciasto połączyć, wyrobić. Na wysmarowaną blachę wyłożyć ciasto. Piec ok. 15 minut. Ostudzić. Śmietanę, cukier, czekoladę i masło ugotować. Mieszając dodawać kokos, orzechy, skórkę pomarańczową. Ostudzić i wylać masę na wcześniej upieczony spód. Udekorować (1 białko ubić z 4 łyżkami cukru pudru), zrobić paseczki i położyć na nie płatki migdałów. Ponownie znalezione w internecie. www.google.de/search?q=mazurek+kokosowy&ie=UTF-8&oe=UTF-8&hl=de&meta= pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasztomek1 Musze dodac: 06.04.04, 22:18 fajny nick masz Krycha - bardzo lubie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kathy38 Re: Mazurek kokosowy 07.04.04, 10:01 Ja robię mazurek z polewą kokosową. Piekę spód z ciasta kruchego z dość wysokim rancikiem. Polewa kokosowa: 25 dag wiórków kokosowych 1 szklanka cukru półtorej szklanki śmietany 2 białka łyżeczka soku z cytryny 3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej Wiórki wymieszać z cukrem, zalać śmietaną i odstawić na pół godziny. Ubić pianę z białek dodając sok z cytryny. Dodać namoczone wiórki i mąkę ziemniaczaną. Delikatnie wymieszać. Masę wyłożyć na ciasto i wstawić na 20 minut do piekarnika. Z tej proporcji wychodzi bardzo duzo tej masy, ja zwykle robię z połowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ag Re: Mazurek kokosowy IP: *.3vnet.pl 08.04.04, 14:05 A jaka ta smietana ma byc, jesli mozna wiedziec? Bo juz mi sie zdazylo zepsuc ciasto, bo intencje autora ksiazki bylo ze slodka, a moja byla kwasna.... Pozdrawiam Ag Odpowiedz Link Zgłoś