Gość: zabcia IP: *.rev.km-net.pl 19.01.11, 11:35 Drogie forumowiczki co sądzicie o połączeniu masy kokosowej i musu malinowego w torcie proszę o szybkie odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bene_gesserit Re: MASA DO TORTU 19.01.11, 12:02 Mi nie pasuje. Do kokosa to moze raczej ananas, pomarancze - cos egzotycznego bardziej albo migdaly lub czekolada. Ale jak nie masz wyjscia, to wielkiego zgrzytu nie będzie, tyle ze połączenie imho nie powali. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: MASA DO TORTU 19.01.11, 14:07 Jest np. panna cotta, wiec raczej pasuja: ricette.giallozafferano.it/Panna-cotta-al-cocco-con-coulis-di-lamponi.html Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: MASA DO TORTU 19.01.11, 15:52 Imo istnienie tej panacotty nie jest dowodem na cokolwiek :) Jak napisalam: jakiejs strasznej skuchy nie bedzie, ale tez zachwycajaco-subtelnej synergii tez nie. Maliny 'rozwiktaja' ze skórką cytrynowa, limonkową albo np z brzoskwiniami, kokos staje sie zupelnie genialny w towarzystwie ananasa. Te polaczenia tworza calosc większą niz suma skladnikow. Kokos i malina - nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasqda Re: MASA DO TORTU IP: *.adsl.inetia.pl 22.01.11, 19:09 A z drugiej strony kokos+ananas to takie ograne połączenie, że może warto spróbować czegoś innego. Osobiście robiłam kokosanki z maliną w środku i efekt był genialny. Podprażone w piecu wiórki nabierały aromatu, a w środku chrupiącego, słodkiego ciasteczka była ciut kwaskowata, aromatyczna malina. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: MASA DO TORTU 22.01.11, 19:57 Tez uwazam, ze kokos i ananas to za duzo. Nawet samodzielnie moga byc za slodkie. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: MASA DO TORTU 22.01.11, 19:59 Samodzielnie kokos to jest raczej slony, o ile w ogole. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: MASA DO TORTU 19.01.11, 12:05 Gość portalu: zabcia napisał(a): > Drogie forumowiczki co sądzicie o połączeniu masy kokosowej i musu malinowego w > torcie proszę o szybkie odpowiedzi no wiesz,co to za pytanie? mozna sprobowac,nie kto wie jaki masz smak Odpowiedz Link Zgłoś
glasscraft Re: MASA DO TORTU 19.01.11, 12:32 Chybabys pekla, jakbys nie odpowiedziala na KAZDY post, bez wzgledu na to, czy cos dodasz czy tylko bedziesz niemila? Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: MASA DO TORTU 19.01.11, 12:57 glasscraft napisała: > Chybabys pekla, jakbys nie odpowiedziala na KAZDY post, bez wzgledu na to, czy > cos dodasz czy tylko bedziesz niemila? masz racje specjalnie dla ciebie, wybacz Odpowiedz Link Zgłoś
glasscraft Re: MASA DO TORTU 19.01.11, 13:33 Gdyby to tylko prawda byla... Moze pomysl czasem zanim wyslesz odpowiedz, ze ktos zadajacy pytanie tutaj (jak np to co zrobic z kurczaka i warzyw w innym watku) nie ma Twojego doswiadczenia w kuchni i pyta, bo nie wie. Nie po to, zeby dostac nieprzyjemny, zlosliwy syk, tylko po to zeby dostac porade od osoby, ktora sie zna. Chociaz znajac Ciebie to ja marnuje tylko klawiature, bo Ty i tak nic nie zrozumiesz i bedziesz jadem strzykac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po prost gosc Re: MASA DO TORTU IP: *.multimo.pl 19.01.11, 13:56 kobiety wyluzujcie.Posty tej Pani nalezy lekcewazyc nie czytac,ona tak musi Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: MASA DO TORTU 19.01.11, 14:14 Mnie pasuje. Do kokosa pasują tez wisnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aqua48 Re: MASA DO TORTU IP: 77.236.25.* 19.01.11, 14:23 Do kokosa bardziej mi pasują pomarańcze, ale biorąc pod uwagę, że kokos mdły, a maliny kwaskowate, może wyjść ciekawe połączenie. Spróbuj i napisz jak smakowało, jestem ciekawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabcia Re: MASA DO TORTU IP: *.rev.km-net.pl 19.01.11, 14:46 Jakieś tam doświadczenie mam ale nie aż tak duże żeby wiedzieć wszystko! Poza tym widzę że pewna pani ma problem to po co zaglądała.Ja prosiłam o rade a nie złośliwe komentarz.Za wskazówki dziękuje.Aqua48 na pewno napisze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabcia Re: MASA DO TORTU IP: *.rev.km-net.pl 22.01.11, 11:39 Aqua48 tort wyszedł bardzo smaczny.Smaki do siebie pasowały polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aqua48 Re: MASA DO TORTU IP: *.aster.pl 22.01.11, 15:50 Dziękuję za odpowiedź, spróbuję, wobec tego. Rodzi mi się pomysł na ciasto kokosowe przekładane masą malinową. I udekorowane bezami. Albo masa z malin i bez. Jeszcze zobaczę... Będzie wyglądać jak Tadż Mahal. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: MASA DO TORTU 22.01.11, 16:55 Nie sa polaczone w masie, ale sa: gotowaniecieszy.blox.pl/2009/08/Tort-Kokosowo-Malinowy.html+ Odpowiedz Link Zgłoś
olejanka Re: MASA DO TORTU 22.01.11, 21:36 W wersji: masa kokosowa + konfitura malinowa - rewelacyjne połączenie. Ale mus malinowy (na śmietanie?) z masą kokosową może wyjść trochę mdły. Tę pierwszą wersję jadłam i jest pyszna (w formie mazurka: kruchy spód, konfitura malinowa + masa kokosowa - jak na kokosanki). Jeśli chcesz przełożyć tort musem malinowym, fajnie komponuje się z nim mango (ja robię mus z białej czekolady z mango + odrobina kardamonu); mango + kokos też fajne połączenie. Malina + czekolada też :) szczególnie biała. Ale jeśli chcesz koniecznie wypróbować swój zestaw, może nasącz ciasto czymś, co przełamie smaki? Likierem pomarańczowym może? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabcia Re: MASA DO TORTU IP: *.rev.km-net.pl 24.01.11, 18:33 Jeszcze raz powtarzam tort nie był mdły!Biszkopt był kakaowy, maliny tylko lekko dosłodziłam a kokos do masy był nasączony w alkoholu Odpowiedz Link Zgłoś