Dodaj do ulubionych

szynka wedzona

IP: *.plusgsm.pl 24.02.11, 15:24
co moge zrobic z szynka wedzona? poza kanapkami oczywiscie,bo przy moim tempie jedzenia pieczywa szynka zdazy sie zepsuc. musze tez na dniach zuzyc serek naturalny,granulowany i zolty ser,a wiec moze cos z tymi skladnikami. no i jeszcze jakies kluski niemieckie mam do dzisiaj wazne.A wiec poszukuje pilnie jakies ciekawe,latwe przepisy z tymĂ­ skladnikami.
Obserwuj wątek
    • aqua48 Re: szynka wedzona 24.02.11, 15:53
      Szynka i ser plus makaron, jaja, śmietana - carbonara, albo z dodatkiem rozgotowanego brokuła z wątku obok zapiekankę. Serek granulowany najlepiej zjeść z dodatkiem świeżych owoców i jogurtu naturalnego. A kluski, jeśli ich nie zjadłaś dziś, wyrzuć.
    • qubraq Re: szynka wedzona 24.02.11, 16:24
      Szynka wędzona ale surowa np. w postaci kumpiaku czy innego długodojrzewającego i na zimno wędzonego w ziołach produktu "Podlasia" z Moniek, PMB z Bialegostoku czy "Kabo" z Choroszczy moze leżeć w lodowce miesiącami! Mam w tej chwili taką szynkę od Olewnika pn: "Szynka aromatyczna" :-)
      • Gość: uczennica Re: szynka wedzona IP: *.plusgsm.pl 24.02.11, 19:00
        tak,szynka jest wedzona dlugodojrzewajaca linessa. dzieki za dobra wiadomosc,ze moze dlugo polezec.:-)
        • qubraq Re: szynka wedzona 25.02.11, 16:56
          Gość portalu: uczennica napisała:

> tak,szynka jest "wedzona dlugodojrzewajaca linessa". dzieki za dobra wiadomosc,ze
          > moze dlugo polezec.:-)

a skąd ja masz? W guglach nie znalazlem takiego hasła...
          • Gość: uczennica Re: szynka wedzona IP: *.plusgsm.pl 25.02.11, 19:03
            szynka surowa wedzona linessa,albo linesa(jakos tak) z lidla. maja cala serie produktow light,a 1plasterek szynki ma tylko 18kalorii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka