Dodaj do ulubionych

Jakie są losy restauracji po rewolucji M.Gessler?

• Gość: zenek lublin - czarcia łapa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.11, 11:56
      Czarcia Łapa w Lublinie po wizycie Pani Magdy ma się świetnie!
    • Gość: Smakosz Re: Jakie są losy restauracji po rewolucji M.Gess IP: 85.222.68.* 04.08.11, 14:42
      Chciałbym dodać że restauracje o których się mówi nie są własnością Pani Gessler tylko Firmy Foodzone będącej częścią korporacji developerskiej Platan Group. Pani Gessler jest tylko twarzą medialną i reprezentatnem korporacji na zewnątrz.
      Tak więc nie ma czegoś takiego jak Restauracje Gesslerowej
      • Gość: ania Rewolucja potrzebna w jej knajpach IP: 80.50.234.* 04.08.11, 15:06
        www.gastronauci.pl/11300-restauracja-polka-zelazowa-wola
        • Gość: alidwin Obrochtówka IP: 81.210.78.* 04.08.11, 15:10
          Obrochtówka w Zakopanem SUPER!!!, polecam.
          Parole parole w Krakowie przy Placu Wolnica już padło, nie ma tej knajpki.
          • Gość: q Re: Obrochtówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.11, 16:40
            > Parole parole w Krakowie przy Placu Wolnica już padło, nie ma tej knajpki.

no nie ma bo po rewolucjach restauracja zmieniła nazwe na "przekąski" i ciagle istnieje, nei wprowadzajcie w bład
    • Gość: oban Re: Jakie są losy restauracji po rewolucji M.Gess IP: *.toya.net.pl 04.08.11, 17:52
      Czy tak trudno zrozumieć, że ten cały program jest po to żeby promować Panią Ikonowicz, a restaurację są tylko przystawką do „gwiazdy” ?
    • Gość: umbra promocja gesslerowej i nic więce IP: *.toya.net.pl 04.08.11, 18:02
      To jest tylko promocja Gesslerowej, jeśli w tym programie chodziło by o gotowanie, lub o pomoc restauracjom, to zamiast pani z rozpuszczonymi włosami w kuchni, nie potrafiącej nawet rozpoznać gatunku ryby, byłby zatrudniony dobry kucharz. Niestety chodzi o show z gwiazdą w roli głównej…
    • Gość: fasolka Re: Jakie są losy restauracji po rewolucji M.Gess IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.11, 18:22
      Nikt nie wspomniał o Krakowie. Paroles Paroles bylo zawsze puste ilekroć obok przechodziłam. Po rewolucji mieli szansę zostać pierwszym w Krakowie wodkowo-zakąskowym barem, na które teraz jest absolutny szał. Niestety nie wykorzystali szansy. W weekend, kiedy odbyła się emisja programu, knajpa nie przygotowała się na taki natłok klientów. Totalny brak obsługi, brak zakąsek z menu, chaos. Z tego co wiem tak już zostało, z tym, że klienci już się nie tłoczą. Lokal znów świeci pustkami ilekroć przechodzę obok.
      Byłam też w Artemisie w Poznaniu. Restauracyjka brzydka i nieprzytulna w środku, ogródek fajny, ale...podłoga wyłożona plastikową trawą-wykładziną, sprzęty jakieś takie lepkie. Zamówione jedzenie było ok, ale wg mnie zbyt drogo. Moje bifteki były smaczne, ale "rozwalone", pan kucharz powiedział, że mu się rozpadły (mam nadzieję, że nie w zderzeniu z podłogą) ale są tak samo dobre jak te w jednym kawałku:D dobre co? ogólnie spoks, ale tak se podane i dania bez szału.
    • mhr2 co to ma wspolnego z kuchnia,przepisy itd.hej 05.08.11, 14:50
      Gość portalu: milly napisał(a):

> TVN powtarza stare odcinki

masz racje i nic innego,
    • mhr2 z kuchnia nie ma nic wspolnego 05.08.11, 14:58
      Gość portalu: milly napisał(a):

> TVN powtarza stare odcinki Kuchennych rewolucji a ja się zastanawiam jak sobie
      > teraz radzą pokazane restauracje. Może znacie, bo są obok was, lub odwiedziliśc
      > ie restauracje, w których swoją rewolucję przeprowadziła M.Gessler. Wiecie jak
      > to się skończyło dla tych restauracji, szczególnie dla tych, które zostały podd
      > ane przemianie dawno. O jednej kiedyś pisała Wyborcza, że zbankrutowała chyba.
      > Pozostałe rozkwitły?
    • mhr2 Re: Jakie są losy restauracji po rewolucji M.Gess 05.08.11, 15:12
      hej, kogo kto obchodzji
    • Gość: waqa Re: Jakie są losy restauracji po rewolucji M.Gess IP: 212.160.148.* 25.07.12, 13:25
      karczma Naleczowska w naleczowie ma sie swietnie
      bylam kilka razy
      rewelacj
      polecam
      regionalne potrawy
      nie za drogo
      smacznie i obsluga tez ok
      jedna wpadka byla - zimne danie ale po rozmowie z kelnerem dostalismy nowe, cieple - jak trzeba
      • Gość: gość Syrenka Ustka IP: *.wolomin.net 26.07.12, 16:36
        Syrenka w Ustce w kwietniowy weekend 2012 pełne obłożenie, brak możliwości rezerwacji, drugie podejście również brak wolnych miejsc. Stół z wędzonymi specjałami stał zastawiony, wystrój nie powalał, podarowana przez Gessler wędzarnia zamknięta była na trzy spusty. Z racji poszukiwania stolika obeszliśmy cały lokalik, bo to maleńkie i obsługa nawet na na nas nie spojrzała. Druga sprawa, że po wyjściu (byliśmy w środku góra 5 minut) długo musiałam czekać, aż zapach ryb wywietrzeje mi z włosów, co by było gdybym tam dłużej posiedziała?
        Zaskoczyło, że na przeciwko knajpy zamknięte, a przecież mogli zbierać takich rozczarowanych jak my klientów, a wiem, że nie byliśmy jedyni.
    • a74-7 Re: Jakie są losy restauracji po rewolucji M.Gess 14.01.13, 16:26
      Tyle zlych opinii napisano na forum Kuchnia w kilku watkach o p.Magdzie Gessler ,
      a tu okazuje sie ,ze to kurka ktora znosi zlote jajka :-)
      Przyciaga pieniadze :
      www.bankier.pl/wiadomosc/Magda-Gessler-zarobila-dla-TVN-u-132-mln-zl-2712189.html
    • john_smith6 Re: Jakie są losy restauracji po rewolucji M.Gess 15.01.13, 07:57
      ciekawe,
      • Gość: Y. Re: Jakie są losy restauracji po rewolucji M.Gess IP: *.dynamic.chello.pl 15.01.13, 08:42
        Kolejny tępy spamer wywlekający stare wątki tylko po to, żeby zareklamować jakiś badziew z sygnatury, co za desperacja, nikt tam nie zagląda, bo nie warto, skasuj i nie zawracaj głowy.
    • serducho.live Re: Jakie są losy restauracji po rewolucji M.Gess 16.01.13, 19:37
      A był ktoś może w takim miejscu jak "Matalmara" w, Goczałkowicach.?
      Ciekawa jestem co tam słychać?
    • bianca_j Re: Jakie są losy restauracji po rewolucji M.Gess 16.01.13, 20:46
      raczej, jak stan psychiczny pracowników?:)
    • Gość: 123cathy Tawerna Dominikańska Gdańsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.13, 10:21

Byliśmy pod koniec ub. roku . Pierwsze wrażenie- b. niekorzystne- zajęty jeden stolik, dwóch kelnerów pochłoniętych rozmową z barmanką nie zwracają na nas -stojących w wejściu-kompletnie uwagi. Sami więc podchodzimy do stolika, siadamy i dopiero wtedy rozmowa zostaje przerwana. Zupa rybna może być, ale podana jest letnia. Drugie dania; córka dostaje gorącego zapiekanego łososia, ale moj dorsz z porami ledwo ciepły- kelner po podaniu nie podchodzi, nie interesujego ,czy wszystko Ok (znika na zapleczu). Nie wróciłabym tam, uważam, że nie dba się wystarczająco o gości, personel słabo wyszkolony- jednym slowem- olewka.
      • a74-7 Re: Tawerna Dominikańska Gdańsk 21.01.13, 11:01
        widzisz cathy , to juz nie jest wina M Gessler. Jej zadaniem jest zmiana wygladu miejsca , menu , byc moze sposobu myslenia pracownikow , ale od nich pozniej zalezy czy chca wkladac effort w to co daje pieniadze czy raczej wola tak pracowac zeby sie nie przemeczyc ,bo praca nie zajac , nie ucieknie .
        juz wstep postu wytykajacy totalna olewke klienta - na to wskazuje .
        Ja bym nawet nie czekala az kelnerzy laskawie skoncza konwersacje :-D
    • posenerka Orient Express Lublin 22.02.13, 13:27
      Właściciel chyba nie wyciągnął wiele wniosków:

www.gastronauci.pl/pl/6311-restauracja-orient-express-lublin?city_id=4&page=1
      Byłam ciekawa ocen bo niedługo mam być w Lublinie a wczoraj zobaczyłam program. Kusząca jest zupa a'la żółwiowa i tagine ale chyba nie mam ochoty przepłacać i narażać się na nieprofesjonalną obsługę.

• Gość: kobalt Re: Gordon Ramsay IP: *.play-internet.pl 27.04.13, 10:05
        Czy ona ten program ściągnęła od Gordona Ramsay? Oglądałam identyczny program na youtube. on tez się wściekła i bluzga w restauracjach. To zakupiona licencja czy plagiat?
        • morgen_stern Re: Gordon Ramsay 29.04.13, 11:23
          Tak, ściągnęła złodziejka jedna :P tak trudno samodzielnie dojść do wniosku, że to zakupiona licencja?
    • ewaa66705498 Re: Jakie są losy restauracji po rewolucji M.Gess 20.05.13, 15:18
      moja restauracja brała w tym udział i widzę znaczący przyrost klientów. Ale szału nie ma.
    • magdary open air Magdalenka 20.05.13, 19:07
      lokal do wynajęcia
      • Gość: BEA Re: open air Magdalenka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.10.13, 22:54
        Ale przenieśli sie pare ulic dalej, ci sami kucharze, nazwa inna
    • k.koral Re: Jakie są losy restauracji po rewolucji M.Gess 22.07.13, 22:38
      Na forum Legionowo jest temat fajny o restauracji Carskiej która się poddała tym metamorfozom. Na początku był szał a teraz dalej lipa.
      • k.koral Re: Jakie są losy restauracji po rewolucji M.Gess 22.07.13, 22:39
        Zbankrutowała Broniszówka koło Jawczyc Bronisze.
        • smutas13 Re: Jakie są losy restauracji po rewolucji M.Gess 23.07.13, 14:04
          Nie dziwię się, że bankrutują. W Polsce nie ma zwyczaju (pieniądze też nie takie, jak w innych, bogatszych krajach) chodzenia całymi rodzinami na obiady do restauracji. Jeśli już, to bardzo rzadko.
    • Gość: ag porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.14, 19:15
      Gesler - Bez pojęacia w gotowaniu. Ludzie opamiętajcie się. Chyba że lubicie blond (farbowane) włosy w jedzeniu. :(
      • kelbalrai Restauracja Lwów w Chełmie 27.08.14, 19:34
        Byłem ostatnio z rodziną w zrewolucjonizowanej restauracji Lwów w Chełmie. Smakowała mi tylko sałatka Vinegrette z burakami i śledziami. Prezentowane w programie "kotlet z baraniny" i "kotlet z kurczaka" to poziom średniej jadłodajni.
        Nic specjalnego. Choć obsługa miła, a wystrój przyjemny. Raczej się więcej nie wybiorę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka