triismegistos 03.01.12, 23:06 Chyba dałam za dużo cynamonu. Uratuję ją, czy wylać? Wiem, wiem, dorobić, ale wcale niełatwo dorobić wielki gar czegoś takiego. Ratunku! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kosmopolitesiorbut Re: Pho, chyba przegięłam 03.01.12, 23:08 Przykro, ale to chyba krzyk na puszczy... Odpowiedz Link Zgłoś
szopen_cn Re: Pho, chyba przegięłam 03.01.12, 23:13 triismegistos napisała: > Chyba dałam za dużo cynamonu. Uratuję ją, czy wylać? Wiem, wiem, dorobić, ale w > cale niełatwo dorobić wielki gar czegoś takiego. Ratunku! Krok pierwszy to sprawdzic czy napewno tego cynamonu za duzo. Zalac kluski, mieso, warzywa i reszte dodatkow i wtedy sprawdzic. Moim zdaniem wieksza dawka chilli i soku z cytryny ukryje ten cynamon. Nie ma co panikowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olla Re: Pho, chyba przegięłam IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.01.12, 08:53 a mozesz zapodac przepis? dziekuje z gory Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Pho, chyba przegięłam 04.01.12, 11:34 Nie chce mi się szukać wątku, ale wpisz w googla fotofoum pho (jakoś łatwiej wyskoczyło niż szukając bezpośrednio w GP) W skrócie to tak: bardzo mocny, dłuuugo gotowany wołowy rosół (u mnie z kaczym kadłubem) z imbirem, trawą cytrynową, anyżem, cynamonem i sosem rybnym, do tego makaron ryżowy, cebula dymka, chili, sok z limonki i surowa wołowina stekowa zalana wrzącym rosołem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olla Re: Pho, chyba przegięłam IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.01.12, 11:45 dziekuje, zaraz poszukam..w taka pogode bedzie w sam raz;) Odpowiedz Link Zgłoś