Dodaj do ulubionych

nie gotowanie, ale tez o kuchni

13.03.02, 19:20

jak pozbyc sie nalotu w czajniku elektrycznym
mam dosc tych szarych drobinek
Obserwuj wątek
    • Gość: Oriana Re: nie gotowanie, ale tez o kuchni IP: *.datastar.pl 14.03.02, 09:27
      Koleżanka w pracy co jakiś czas gotuje w naszym czajniku wodę z kwaskiem
      cytrynowym na jakiś czas pomaga :))))
      Pozdrawiam Oriana
    • Gość: Margotka Re: nie gotowanie, ale tez o kuchni IP: *.koof.com.pl 14.03.02, 13:29
      Można też zagotować wodę z octem, lub użyć gotowego odkamieniacza (najlepiej na
      bazie jakiegoś naturalnego kwasu, niestety, nie pamiętam nazwy, ani producenta)
    • Gość: inka Re: nie gotowanie, ale tez o kuchni IP: *.proxy.aol.com 14.03.02, 17:11
      Kwasek cytrynowy i ocet dzialaja. Ale mozesz sprobowac zagotowac wode mineralna
      gazowana (o ile kamien nie jest duzy). Odczekac troche i zagotowac ponownie.
      • Gość: Inka Re: Prosze nie podszywac sie pod moj nick! IP: *.proxy.aol.com 15.03.02, 02:39
        Zbieg okolicznosci ze tez uzywam AOL,ale jest jedna podstawowa roznyca.Ja nie
        jestem polka i robie bardzo czesto bledy ortografyczne.Po tym moje koledzy
        internetowy mnie poznaja,a przy okazii maja nie zly ubaw!Pozdrowka!
    • Gość: Kasia Re: nie gotowanie, ale tez o kuchni IP: *.chello.pl 15.03.02, 16:36
      Ja biorę szczotkę do butelek i szoruję ścianki czajnika. Schodzi wtedy taki
      piasek, a wypłukuję go po prostu wodą. A odkamieniacza używam do grzałki.
    • e.n.o.l.a Re: nie gotowanie, ale tez o kuchni 25.03.02, 15:49
      Woda zagotowana z kwaskiem cytrynowym dziala super. Nie zapomnij wyplukac
      potem porzadnie czajnika, juz nie raz nadzialam sie na kwasna kawe,
      brrrrrrrrrr ;-)))
    • Gość: roseanne Re: nie gotowanie, ale tez o kuchni IP: *.sympatico.ca 25.03.02, 15:53
      zagotowalam z sokiem cytrynowym - kwasek tu nie wystepuje, albo slabo szukalam
      Dzieki za rady.
      Czajnik jest sliczny i nareszcie widze ile jest wody w srodku - wskaznik jest z
      przejrzystego plastiku i przez jakis czas nie bylo nic widac.
      pozdrawiam
      • Gość: magos 1 Re: nie gotowanie, ale tez o kuchni IP: *.chello.pl 25.03.02, 18:44
        w sklepach gospodarczych jest srodek pod nazwa Kamyczek.Bardzo
        dobry,sprawdzilam .Pozdrawiam.
        • Gość: roseanne Re: nie gotowanie, ale tez o kuchni IP: *.sympatico.ca 25.03.02, 19:06
          buuuuuuu, nie mam sklepow gospodarczych, nie mam wielu polskich produktow
          Kanada
          • Gość: Linn Re: nie gotowanie, ale tez o kuchni IP: *.dialup.tiscali.it 18.07.02, 18:58
            Najlepszy jest woda zoctem / a dla oszczednych zalewa np. z ogorkow w occie /.
    • Gość: kluba1 Re: nie gotowanie, ale tez o kuchni IP: *.we.client2.attbi.com 19.07.02, 03:55
      roseanne napisał(a):

>
      > jak pozbyc sie nalotu w czajniku elektrycznym
      > mam dosc tych szarych drobinek
      Wlej Coca-cole, zostaw na dobe !! Czysci rdze z metalu wiec kamien tez
      powinna. A smak pozostaly w czajniku bedzie mniej "chemiczny ", bardziej
      zakamuflowany !!!
      • rosey skutki coca-coli 19.07.02, 18:30
        > Wlej Coca-cole, zostaw na dobe !! Czysci rdze z metalu wiec kamien tez
        > powinna.

Coś w tym musi być! Kiedy w Syrii kupowałam stare monety, sprzedawca doradzał
        mi, jak je wyczyścić: "Put them into coca-cola, but not syrian one"... :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka