roseanne 13.03.02, 19:20 jak pozbyc sie nalotu w czajniku elektrycznym mam dosc tych szarych drobinek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Oriana Re: nie gotowanie, ale tez o kuchni IP: *.datastar.pl 14.03.02, 09:27 Koleżanka w pracy co jakiś czas gotuje w naszym czajniku wodę z kwaskiem cytrynowym na jakiś czas pomaga :)))) Pozdrawiam Oriana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margotka Re: nie gotowanie, ale tez o kuchni IP: *.koof.com.pl 14.03.02, 13:29 Można też zagotować wodę z octem, lub użyć gotowego odkamieniacza (najlepiej na bazie jakiegoś naturalnego kwasu, niestety, nie pamiętam nazwy, ani producenta) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Re: nie gotowanie, ale tez o kuchni IP: *.proxy.aol.com 14.03.02, 17:11 Kwasek cytrynowy i ocet dzialaja. Ale mozesz sprobowac zagotowac wode mineralna gazowana (o ile kamien nie jest duzy). Odczekac troche i zagotowac ponownie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inka Re: Prosze nie podszywac sie pod moj nick! IP: *.proxy.aol.com 15.03.02, 02:39 Zbieg okolicznosci ze tez uzywam AOL,ale jest jedna podstawowa roznyca.Ja nie jestem polka i robie bardzo czesto bledy ortografyczne.Po tym moje koledzy internetowy mnie poznaja,a przy okazii maja nie zly ubaw!Pozdrowka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: nie gotowanie, ale tez o kuchni IP: *.chello.pl 15.03.02, 16:36 Ja biorę szczotkę do butelek i szoruję ścianki czajnika. Schodzi wtedy taki piasek, a wypłukuję go po prostu wodą. A odkamieniacza używam do grzałki. Odpowiedz Link Zgłoś
e.n.o.l.a Re: nie gotowanie, ale tez o kuchni 25.03.02, 15:49 Woda zagotowana z kwaskiem cytrynowym dziala super. Nie zapomnij wyplukac potem porzadnie czajnika, juz nie raz nadzialam sie na kwasna kawe, brrrrrrrrrr ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roseanne Re: nie gotowanie, ale tez o kuchni IP: *.sympatico.ca 25.03.02, 15:53 zagotowalam z sokiem cytrynowym - kwasek tu nie wystepuje, albo slabo szukalam Dzieki za rady. Czajnik jest sliczny i nareszcie widze ile jest wody w srodku - wskaznik jest z przejrzystego plastiku i przez jakis czas nie bylo nic widac. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magos 1 Re: nie gotowanie, ale tez o kuchni IP: *.chello.pl 25.03.02, 18:44 w sklepach gospodarczych jest srodek pod nazwa Kamyczek.Bardzo dobry,sprawdzilam .Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roseanne Re: nie gotowanie, ale tez o kuchni IP: *.sympatico.ca 25.03.02, 19:06 buuuuuuu, nie mam sklepow gospodarczych, nie mam wielu polskich produktow Kanada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linn Re: nie gotowanie, ale tez o kuchni IP: *.dialup.tiscali.it 18.07.02, 18:58 Najlepszy jest woda zoctem / a dla oszczednych zalewa np. z ogorkow w occie /. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluba1 Re: nie gotowanie, ale tez o kuchni IP: *.we.client2.attbi.com 19.07.02, 03:55 roseanne napisał(a): > > jak pozbyc sie nalotu w czajniku elektrycznym > mam dosc tych szarych drobinek Wlej Coca-cole, zostaw na dobe !! Czysci rdze z metalu wiec kamien tez powinna. A smak pozostaly w czajniku bedzie mniej "chemiczny ", bardziej zakamuflowany !!! Odpowiedz Link Zgłoś
rosey skutki coca-coli 19.07.02, 18:30 > Wlej Coca-cole, zostaw na dobe !! Czysci rdze z metalu wiec kamien tez > powinna. Coś w tym musi być! Kiedy w Syrii kupowałam stare monety, sprzedawca doradzał mi, jak je wyczyścić: "Put them into coca-cola, but not syrian one"... :)) Odpowiedz Link Zgłoś