Gość: asia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 14:47 dwa pytanka 1 czy cukinia pasuje do szaszłyka 2 czy griluje sią ja w plastrach i czy trzeba ją przyprawić do grillowania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghot Re: cukinia na grilla 23.06.04, 14:53 ad. 1 pasuje ad. 2 najlepiej przekroic wzdłuż, nie obierać; najpierw smażyć najpier od wewnętrznej strony a później skórkę Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Re: cukinia na grilla 23.06.04, 14:57 Gość portalu: asia napisał(a): > dwa pytanka > 1 czy cukinia pasuje do szaszłyka TAK > 2 czy griluje sią ja w plastrach TAK i czy trzeba ją przyprawić do grillowania NIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krasnowo Re: cukinia na grilla IP: *.sejny.sdi.tpnet.pl 23.06.04, 15:06 Nie trzeba, ale można - jak mam czas przygotowuję podobnie jak bakłażana - kroję w plastry, solę, odstawiam na sitku na 1/2godz., płuczę, suszę, skrapiam czymś w rodzaju ziołowego vinegret tylko bez oliwy, odstawiam na dwie, trzy godziny do lodówki, odsączam, smaruję oliwą, grilluję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: cukinia na grilla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 15:09 dzięki bardzo :) Odpowiedz Link Zgłoś