19.12.12, 15:00
dostałam od koleżanki udziec barani, który rozmroziła wczoraj. jest przyprawiony i leży w winie. moje pytanie. jak długo możne tak leżeć? czy wytrzyma do soboty?
Obserwuj wątek
    • squirk Re: baranina 19.12.12, 17:40
      Przede wszystkim ignoruj żarciki wegetrolli nt tego, że mięsa się nie je, zabawni są ale w nadmiarze nudni.
      Zdarzyło mi sie marynować baraninę nawet 5 dni, odwracałam ją żeby się równo zamarynowała.
      Bardzo zazdroszczę, btw, bo mam w zamrażalniku tyle innego mięsa że baraniny już nie upchnę, jakoś o niej zapomniałam i żałuję teraz, wspaniałe mięso.
      :-)
    • mhr2 Re: baranina 20.12.12, 11:50
      im dluzej tym smaczniejszy,
    • squirk Re: baranina 20.12.12, 14:10
      Normalni ludzie akceptują wybory życiowe innych ludzi, zwłaszcza te, które ich nie dotyczą.
      Zwierzęta są w wiekszości po to, żeby je jeść - świetnie się składa, bo mięso jest przepyszne.
    • squirk Re: baranina 21.12.12, 16:14
      Nie muszę - mogę, tak jak wegetrolle moga włazić tu ze swojego umierającego forum i rzucać żarciki w rodzaju "mięsa się nie je" - mięso jak najbardziej się je, uwielbiam je i jem bez najmniejszego poczucia winy, nie przeszkadza mi to w hodowaniu zwierząt, za mięsem po prostu przepadamy. Wegetrolle są czasem zabawne, czasem irytujące, zawsze żałosne bo żałosne i godne współczucia jest to, że można być tak ograniczonym żeby nie być w stanie zaakceptować cudzych wyborów w kwestii diety. Mają spore sukcesy na polu zachęcania forumowiczów do jedzenia mięsa - być może ludzie boją się, że się zdegenerują, jeśli wyeliminują je z diety.
    • Gość: beata_ Re: baranina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.12, 16:34
      Panna, odwibruj się na inne forum, co?
      • squirk Re: baranina 21.12.12, 16:38
        Oj, bo do Ciebie negatywność wróci ;-)
        • Gość: beata_ Re: baranina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.12, 16:39
          No popatrz! Jakoś się nie boję... ;-)
    • 1zalewajka Re: baranina 22.12.12, 09:08
      Squirk piszesz często, że przyrządzasz rakie wykwintne rzeczy, powinnaś założyć bloga, na pewno by był ciekawy, zaglądałabym.
      • squirk Re: baranina 22.12.12, 13:07
        Nie tylko wykwintne (dziś będzie ogórkowa z ryżem i jakaś prosta kolacja), ale zdarza mi się zaszaleć i sporo eksperymentuję. Rozważam założenie bloga kulinarnego po Nowym Roku i mam nadzieję, że jakos to pogodzę z niekulinarnym, z pracą, z pracochłonnym hobby i z postanowieniem nauczenia się w najbliższym czasie kilku nowych rzeczy.
        :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka