karo.8 19.12.12, 15:00 dostałam od koleżanki udziec barani, który rozmroziła wczoraj. jest przyprawiony i leży w winie. moje pytanie. jak długo możne tak leżeć? czy wytrzyma do soboty? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
squirk Re: baranina 19.12.12, 17:40 Przede wszystkim ignoruj żarciki wegetrolli nt tego, że mięsa się nie je, zabawni są ale w nadmiarze nudni. Zdarzyło mi sie marynować baraninę nawet 5 dni, odwracałam ją żeby się równo zamarynowała. Bardzo zazdroszczę, btw, bo mam w zamrażalniku tyle innego mięsa że baraniny już nie upchnę, jakoś o niej zapomniałam i żałuję teraz, wspaniałe mięso. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
squirk Re: baranina 20.12.12, 14:10 Normalni ludzie akceptują wybory życiowe innych ludzi, zwłaszcza te, które ich nie dotyczą. Zwierzęta są w wiekszości po to, żeby je jeść - świetnie się składa, bo mięso jest przepyszne. Odpowiedz Link Zgłoś
squirk Re: baranina 21.12.12, 16:14 Nie muszę - mogę, tak jak wegetrolle moga włazić tu ze swojego umierającego forum i rzucać żarciki w rodzaju "mięsa się nie je" - mięso jak najbardziej się je, uwielbiam je i jem bez najmniejszego poczucia winy, nie przeszkadza mi to w hodowaniu zwierząt, za mięsem po prostu przepadamy. Wegetrolle są czasem zabawne, czasem irytujące, zawsze żałosne bo żałosne i godne współczucia jest to, że można być tak ograniczonym żeby nie być w stanie zaakceptować cudzych wyborów w kwestii diety. Mają spore sukcesy na polu zachęcania forumowiczów do jedzenia mięsa - być może ludzie boją się, że się zdegenerują, jeśli wyeliminują je z diety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata_ Re: baranina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.12, 16:34 Panna, odwibruj się na inne forum, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata_ Re: baranina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.12, 16:39 No popatrz! Jakoś się nie boję... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
1zalewajka Re: baranina 22.12.12, 09:08 Squirk piszesz często, że przyrządzasz rakie wykwintne rzeczy, powinnaś założyć bloga, na pewno by był ciekawy, zaglądałabym. Odpowiedz Link Zgłoś
squirk Re: baranina 22.12.12, 13:07 Nie tylko wykwintne (dziś będzie ogórkowa z ryżem i jakaś prosta kolacja), ale zdarza mi się zaszaleć i sporo eksperymentuję. Rozważam założenie bloga kulinarnego po Nowym Roku i mam nadzieję, że jakos to pogodzę z niekulinarnym, z pracą, z pracochłonnym hobby i z postanowieniem nauczenia się w najbliższym czasie kilku nowych rzeczy. :-) Odpowiedz Link Zgłoś