28.04.13, 09:52
szukam pomysłów kulinarnych na majówkę. jak sobie dogodzić kulinarnie.
interesują mnie przepisy na obiad i coś słodkiego. ma myć smacznie i zdrowo. przeglądam od rana gugle i przyznam jestem bezradna. na deser chciałabym upiec sernik bez masła. kilka przepisów znalazłam. napiszcie co będziecie gotować w majowy weekend.
Obserwuj wątek
    • Gość: wuwu Re: majówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.13, 10:42
      też szukam inspiracji i nie wiem na co mam ochotę
      na 1 maja ugotuję rosół, z którego potem zrobię pomidorówkę, przy okazji wiosennego wejścia do piwniczki okazało się, że uchował się jeszcze jeden słoik domowego przecieru pomidorowego, więc akurat wykorzystam
      chcę też zrobić szparagi zielone z oliwą i parmezanem i młodą kapustę z koperkiem
      nie wiem za to co zrobię jako danie główne, mam mięsożercę w domu więc będzie coś mięsnego, może żeberka, bo dawno nie było
    • squirk Re: majówka 29.04.13, 13:05
      karo.8 napisała:

napiszcie co będziecie gotować w maj
      > owy weekend.

Mnóstwo szparagów, to pewne.
      Na pewno będzie zupa tajskawa ze świeżym udonem i dymką, królik w winie, muszę też wymyślić co zrobić z 1,5 kg truskawek które mąż entuzjastycznie nabył ignorując fakt, że to jeszcze nie krajowe. Mamy rocznicę w majowy weekend więc w któryś dzień pewnie coś zamówimy żebym mogła się polenić.
      :-)
      • kk345 Re: majówka 29.04.13, 13:40
        > Mnóstwo szparagów, to pewne.

> muszę
        > też wymyślić co zrobić z 1,5 kg truskawek które mąż entuzjastycznie nabył ignor
        > ując fakt, że to jeszcze nie krajowe

Ale szparagi też chyba jeszcze nie krajowe :)
        • squirk Re: majówka 29.04.13, 13:42
          kk345 napisała:

> Ale szparagi też chyba jeszcze nie krajowe :)

W tej akurat kwestii wszystko mi jedno, kocham szparagi miłością dziką, sezon na nie trwa krótko więc opycham się nimi niezależnie od ich pochodzenia, mam mało czasu więc staram się zjeść ile się da ;-)
        • Gość: m. Re: majówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.13, 21:23
          ja już mam swoje w ogrodzie :)
          • squirk Re: majówka 29.04.13, 21:31
            Dobrze Ci tak :-)
    • default Re: majówka 29.04.13, 14:02
      Botwinka z jajkiem, młoda kapusta, młode ziemniaczki (wiem, wiem, marokańskie ;-)) z koperkiem, mizeria ze śmietaną, z mięs - kurczak pieczony po polsku, panierowane kotleciki z polędwicy wieprzowej. Placek drożdżowy z kruszonką i truskawkami - też nie polskie, ale trudno. Ma być wiosennie.
      • Gość: en Re: majówka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.13, 19:44
        Szparagi zielone i białe (są już krajowe). Dużo. Z masłem i parmezanem, ew. sos holenderski ubiję. Pieczone udka kurze z czosnkiem. Sałata z jajkami, rzodkiewką i śmietaną. Młode ziemniaki z Maroka. Zupa z groszku (mrożonego). Trochę to wszystko może oszukane, ale już się tak chce wiosennego jedzenia.
    • nowaczek1 Re: majówka 30.04.13, 09:49
      Masz Idiotyczną Manierę Pisania Nazw Potraw W Taki Sposób.
      Jest To Niezgodne Z Zasadami Polskiej Ortografii.
      • Gość: dosismakolyki Re: majówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.13, 10:55
        każdy pisze tytuł w taki sposób jaki mu się podoba, czepiasz się i tyle
        • squirk Re: majówka 30.04.13, 12:44
          Gość portalu: dosismakolyki napisał(a):

> każdy pisze tytuł w taki sposób jaki mu się podoba

...i czasem jest to błąd, zasad pisowni nie przeskoczysz :-)

, czepiasz się i tyle

A Ty spamujesz, naprawdę chcesz być na forum kojarzona jako spamerka? Administracja wytnie Twoje posty bo są spamem i niczym więcej, tracisz w ten sposób szansę na zyskanie nowych czytelników bloga.
          • Gość: dosismakolyki Re: majówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.13, 13:06
            ok wczoraj pierwszy raz weszłam na forum a tu juz od razu atak na całego
            • Gość: beata_ Re: majówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.13, 19:25
              Raczej krytyka...
              Czasem lepiej ją wziąć do serca i spróbować coś poprawić, niż się dąsać.
      • Gość: dosismakolyki Re: majówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.13, 11:12
        chyba troche sie czepiasz
        • mariola233 Re: majówka 30.04.13, 17:08
          na jutro mam piersi z koko i buraczki
          • Gość: dosismakolyki Re: majówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.13, 18:08
            super ;)
      • Gość: en Re: majówka IP: *.spine.pl 01.05.13, 12:50
        Droga nowaczek1,
        jeżeli to do mnie, to zauważ, że są w mym poście kropki. Wielka litera po kropce jest jak najbardziej zgodna z zasadami polskiej ortografii.
        • kk345 Re: majówka 01.05.13, 20:49
          > Droga nowaczek1,
          > jeżeli to do mnie

Chyba warto poćwiczyć odczytywanie struktury drzewka. Przyda się.
          • Gość: en Re: majówka IP: *.spine.pl 02.05.13, 00:56
            Twój post był pod moim, ale jak się zdaje, coś zostało usunięte. Ćwiczyć drzewka nie zamierzam, szkoda mi czasu.
            • Gość: beata_ Re: majówka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.13, 10:31
              Gość portalu: en napisał(a):

> Twój post był pod moim, ale jak się zdaje, coś zostało usunięte. Ćwiczyć drzewka
              > nie zamierzam, szkoda mi czasu.

I tu robisz błąd, bo w ten sposób tracisz czas na pisanie niepotrzebnych postów :-)
              Z drzewka jasno wynika do kogo było pisane to o tytułach w manierze anglojęzycznej. Zresztą z treści również :-)

ps
              nawiasem mówiąc nic nie zostało usunięte przed postem "nowaczek1"
            • kk345 Re: majówka 02.05.13, 13:49
              > Twój post był pod moim, ale jak się zdaje, coś zostało usunięte. Ćwiczyć drzewk
              > a nie zamierzam, szkoda mi czasu.

Widzę, że czytać KTOi o czym do Ciebie pisze też Ci się nie chce...Taaaa...w takim razie mi też szkoda czasu na puste wyjasnienia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka