ramshe 09.08.04, 17:28 Zakupiłam dziś Tabasco, niestety cena zwaliła mnie z nóg. Postanowiłam kupić to cudo z ciekawości, bo nigdy nie wiedziałam do jakich potraw użyć Tabasco, no i do tej pory nie wiem. Więc do czego dodajecie Tabasco ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Cynamoon Re: TABASCO - do czego? IP: *.it / 62.233.189.* 09.08.04, 17:33 Ja uwielbiam sok pomidorowy z tabasco, przynajmneij ze 4 krople na szklanke ;-) n(o i nie ma krwawej mary bez tabasco i wscieklego psa tez.) I do niektorych salatek tez dodaje. Odpowiedz Link Zgłoś
giezik Re: TABASCO - do czego? 09.08.04, 17:35 najlepiej siegnac do źródła: www.tabasco.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marghe_72 Re: TABASCO - do czego? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.08.04, 17:36 Do mięs i zup. Np do niby meksykańskiej, do gazopacho i wszelkich zup pomidorowych na zimno Co do ceny. Opłąca się. Tego sie duzo nie stosuje. m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynamoon Re: TABASCO - do czego? IP: *.it / 62.233.189.* 09.08.04, 17:43 A, ja jeszcze dodaje do sosu pomidorowego do golabkow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babeczkaa Re: TABASCO - do czego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.04, 18:22 do drinków typu wściekły pies (wódka, sok malinowy i tabasco), pycha Odpowiedz Link Zgłoś
foxy21 Re: TABASCO - do czego? 09.08.04, 19:29 Gość portalu: babeczkaa napisał(a): do drinków typu wściekły pies (wódka, sok malinowy i tabasco), pycha ha, po ostatniej degustacji "wscieklych psow", co mialo miejsce jakis rok temu, wyrzucilam tabasco do kosza i nigdy wiecej:( Odpowiedz Link Zgłoś
babeczkaa Re: TABASCO - do czego? 09.08.04, 19:37 szkoda :) ale tak prawde mówiąc to nie każdemu smakuje, np. mój Tata nie bardzo ale Mama lubi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: TABASCO - do czego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 18:34 do czego tabasco? do soku pomidorowego, gulaszu, zup, roznych sosow, chipsow i wielu innych rzeczy. leje duzo bo bardzo lubie ostro :) moje ostatnie odkrycie to sosy bandito's (ja akurat znalazlem w piotrze i pawle). w tej chwili mam jalapeno -bardzo smaczny i mniej ostry od tabasco, w zasadzie jem go bez rozcienczania. i habanero - rowniez smaczny i ostrzejszego jeszcze w polsce nie spotkalem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: TABASCO - do czego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 18:45 ale tabasco tez ciagle uzywam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: TABASCO - do czego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 19:11 Drinie wiadomo(wscieklizna,meryzma)Mniej ponętne wykorzystanie a zarazem codzienne to sałatka ,która stawia mnie na nogi w upały i nie tylko(mówimy o pracy ,nie o wakacjach:-).To serek wiejski-z Tabasco+papryka,pomidory,ogórek,bazylia,kapkę octu winnego,sól,pieprz,rozmaryn.Prostota ale szczypie jak jasny gwint.I wyostrza smak i o to chodzi.Czółko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluba1 Re: TABASCO - do czego? IP: *.we.client2.attbi.com 09.08.04, 21:49 do wszystkiego co ci pasuje "ostre" Radze eksperymentowac kropla po kropli. Poczekaj chwileczke- "ostrosc" nie od razu atakuje - po sekundzie dopiero rozlewa sie w krtani , jamie ustnej - czasami wychodzi nosem. Jesli przeholujesz to woda nie pomaga - raczej troche cukru Odpowiedz Link Zgłoś
sigrun Re: TABASCO - do czego? 10.08.04, 08:21 Czasami myślę że jestem obcą z Roswell, bo uwielbiam Tabasco, nawet soute';-P. Mąż nie przepada za pikantnymi potrawami, ale chwali sobie właśnie Tabasco. Przyłączam się do większości forumowiczów w kwestii soku pomidorowego. Oprócz Tabasco dodaję jeszcze sos Worchester. Pychota:-) Sałatka caprese skropiona Tabasco smakuje wyśmienicie. Ponadto po dodaniu kilku kropel Tabasco do większości potraw mięsnych i warzywnych nie muszę już dodawać soli. Smakowite jest również Garlic Tabasco (z czosnkiem) oraz Green Tabasco (z zielonych papryczek), które jest nieco łagodniejsze od tego klasycznego. W każdym razie życzę smacznego eksperymentowania:-))) Odpowiedz Link Zgłoś