Dodaj do ulubionych

TABASCO - do czego?

09.08.04, 17:28
Zakupiłam dziś Tabasco, niestety cena zwaliła mnie z nóg. Postanowiłam kupić
to cudo z ciekawości, bo nigdy nie wiedziałam do jakich potraw użyć Tabasco,
no i do tej pory nie wiem. Więc do czego dodajecie Tabasco ???
Obserwuj wątek
    • Gość: Cynamoon Re: TABASCO - do czego? IP: *.it / 62.233.189.* 09.08.04, 17:33
      Ja uwielbiam sok pomidorowy z tabasco, przynajmneij ze 4 krople na szklanke ;-)
      n(o i nie ma krwawej mary bez tabasco i wscieklego psa tez.)

I do niektorych salatek tez dodaje.
      • giezik Re: TABASCO - do czego? 09.08.04, 17:35
        najlepiej siegnac do źródła:
        www.tabasco.com
      • Gość: Marghe_72 Re: TABASCO - do czego? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.08.04, 17:36
        Do mięs i zup. Np do niby meksykańskiej, do gazopacho i wszelkich zup
        pomidorowych na zimno

Co do ceny. Opłąca się. Tego sie duzo nie stosuje.
        m.
        • Gość: Cynamoon Re: TABASCO - do czego? IP: *.it / 62.233.189.* 09.08.04, 17:43
          A, ja jeszcze dodaje do sosu pomidorowego do golabkow.
          • Gość: babeczkaa Re: TABASCO - do czego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.04, 18:22
            do drinków typu wściekły pies (wódka, sok malinowy i tabasco), pycha
            • foxy21 Re: TABASCO - do czego? 09.08.04, 19:29
              Gość portalu: babeczkaa napisał(a):
              do drinków typu wściekły pies (wódka, sok malinowy i tabasco), pycha

ha, po ostatniej degustacji "wscieklych psow", co mialo miejsce jakis rok temu,
              wyrzucilam tabasco do kosza i nigdy wiecej:(
              • babeczkaa Re: TABASCO - do czego? 09.08.04, 19:37
                szkoda :) ale tak prawde mówiąc to nie każdemu smakuje, np. mój Tata nie bardzo ale Mama lubi :)
    • Gość: mk Re: TABASCO - do czego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 18:34
      do czego tabasco? do soku pomidorowego, gulaszu, zup, roznych sosow, chipsow i
      wielu innych rzeczy. leje duzo bo bardzo lubie ostro :) moje ostatnie odkrycie
      to sosy bandito's (ja akurat znalazlem w piotrze i pawle). w tej chwili mam
      jalapeno -bardzo smaczny i mniej ostry od tabasco, w zasadzie jem go bez
      rozcienczania. i habanero - rowniez smaczny i ostrzejszego jeszcze w polsce nie
      spotkalem :)
      • Gość: mk Re: TABASCO - do czego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 18:45
        ale tabasco tez ciagle uzywam
    • Gość: Agnieszka Re: TABASCO - do czego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 19:11
      Drinie wiadomo(wscieklizna,meryzma)Mniej ponętne wykorzystanie a zarazem
      codzienne to sałatka ,która stawia mnie na nogi w upały i nie tylko(mówimy o
      pracy ,nie o wakacjach:-).To serek wiejski-z
      Tabasco+papryka,pomidory,ogórek,bazylia,kapkę octu
      winnego,sól,pieprz,rozmaryn.Prostota ale szczypie jak jasny gwint.I wyostrza
      smak i o to chodzi.Czółko.
    • Gość: kluba1 Re: TABASCO - do czego? IP: *.we.client2.attbi.com 09.08.04, 21:49
      do wszystkiego co ci pasuje "ostre" Radze eksperymentowac kropla po kropli.
      Poczekaj chwileczke- "ostrosc" nie od razu atakuje - po sekundzie dopiero
      rozlewa sie w krtani , jamie ustnej - czasami wychodzi nosem. Jesli
      przeholujesz to woda nie pomaga - raczej troche cukru
      • sigrun Re: TABASCO - do czego? 10.08.04, 08:21
        Czasami myślę że jestem obcą z Roswell, bo uwielbiam Tabasco, nawet soute';-P.
        Mąż nie przepada za pikantnymi potrawami, ale chwali sobie właśnie Tabasco.
        Przyłączam się do większości forumowiczów w kwestii soku pomidorowego. Oprócz
        Tabasco dodaję jeszcze sos Worchester. Pychota:-) Sałatka caprese skropiona
        Tabasco smakuje wyśmienicie. Ponadto po dodaniu kilku kropel Tabasco do
        większości potraw mięsnych i warzywnych nie muszę już dodawać soli. Smakowite
        jest również Garlic Tabasco (z czosnkiem) oraz Green Tabasco (z zielonych
        papryczek), które jest nieco łagodniejsze od tego klasycznego. W każdym razie
        życzę smacznego eksperymentowania:-)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka