Dodaj do ulubionych

Grill elektr. DE LONGHI - kupić?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.04, 10:48
Witam!
Bardzo Was proszę o info, czy w ogóle warto kupić grill elektyczny? Myślałam
o De Longhi, niestety nie mam numeru modelu, w każdym razie kosztuje około
200 zł, ma funcje jedno i obustronnego grillowania, przyrumienianie, jakieś
tam zbiorniczki na ściekający tłuszcz itp.Więcej nie wiem.
Czy jest to sprzęt przydatny w kuchni? Czy często używany?
Obserwuj wątek
    • majka303 up 15.10.04, 11:17
    • Gość: bolewora Re: Grill elektr. DE LONGHI - kupić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 11:24
      Malam taki grill de longhi tzw kontaktowy czyli mozna go zamknac i piec z obu
      stron ale Ci go nie polecam, bardzo szybko znisczyla mi sie nieprzywieralna
      powloka . Teraz kupilam tez grill kontaktowy ale Boscha i uwazam ze powloka
      jest duzo wytrzymalsza niz w tym poprzednim> Co do funkcjonalnosci to wszystko
      zalezy od upodoban domownikow u mnie grill jest wlasciwie w ciaglym uzytku
      griluje mieso, warzywa, tosty, parowki ,kielbaski i co tam komu przyjdzie do
      glowy. Pozdrawiam
      • Gość: Anka Re: Grill elektr. DE LONGHI - kupić? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.04, 11:42
        A jaki jest efekt? Tzn. mięsko jest smaczne, chrupiące itp?
        Niestety nie ma wielkiego doświadczenia z takim grillowaniem, ale np. stek z
        grilla, zamawiany w restauracji jest boski - czy efekt jest podobny?
        • Gość: Anka Re: Grill elektr. DE LONGHI - kupić? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.04, 11:43
          Jeszcze jedno pytanie: jak wychodzą grillowane ryby - filety: nie rozpadają się?
          • Gość: bolewora Re: Grill elektr. DE LONGHI - kupić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 12:05
            Co do mieska to wszystko zalezy moim zdaniem od dobrej marynaty w ktorej trzeba
            pomoczyc mieso przed pieczeniem ale generalnie wychodzi kruche i chrupiace co
            do ryb to nie wiem bo nie robilam ich jeszcze w grilu
    • Gość: mwookash A ja się czaję na taki trzyfunkcyjny opiekacz... IP: *.man.polbox.pl 15.10.04, 12:15
      z wymiennymi wkładami (toster, grill, gofry) chyba marki Philips. kostuje tak
      od 250 do 300 zależnie od sklepu. Czy ktoś ma? Warto?
      • Gość: Anka Re: A ja się czaję na taki trzyfunkcyjny opiekacz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.04, 12:21
        Ja mam tylko sandwicz Philips Cucina - jest bardzo dobry. Kupiłam go ponad rok
        temu, nie wiedząc, że są opiekacze 3-funkcyjne... Rozrzutnością byłoby
        kupowanie potrójnego, skoro mam już jeden z Philipsa.
        • Gość: mwookash A dobrze się sprawuje ten co masz? IP: *.man.polbox.pl 15.10.04, 12:27
          Ja miałem kiedyś w domu CLAtronic i po paru latach już prawie warstwy
          nieprzywierającej nie ma...
          • Gość: Anka Re: A dobrze się sprawuje ten co masz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.04, 12:46
            Jest super, wygląda i działa jak nowy. Używam go często i mogę polecić, zresztą
            prawie wszystkie sprzęty mam z linii Cucina.
          • Gość: majka303 U mnie "teflon" zszedł po studenckim roku.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 14:39
            • Gość: Anka Re: U mnie "teflon" zszedł po studenckim roku.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.04, 14:42
              Kurczę, a z którego? Philipsa czy De Longhi???
              • Gość: Aneta opiekacz 3 w 1 IP: 81.15.254.* 19.10.04, 22:11
                Dzisiaj kupiliśmy 3 - funkcyjny opiekacz. Właśnie zajadamy się gorącymi
                tostami. Jutro mam zamiar sprawdzić jak wyjzie mięsko na obiad z grilla a
                wieczorkiem może jeszcze gofry zaserwuję.
                • Gość: mwookash To napisz jeszcze... IP: *.man.polbox.pl 20.10.04, 09:46
                  jak to się sprawuje w montażu i w myciu.
                  • Gość: Aneta Re: To napisz jeszcze... IP: 81.15.254.* 25.10.04, 15:54
                    Przepraszam, że dopiero teraz odpisuję ale jakiś czas nie byłam na forum, jakoś
                    tak wyszło:) Odpowiadam więc na pytanie: w montażu ten toster jest bardzo
                    łatwy, bez problemy wymienia się wkłady. A co do mycia to też nie można
                    narzekać. Wyjmujesz wkład i myjesz sobie normalnie pod kranem. To jest jeszcze
                    wygodniejsze niż mysie tostera, który ma ten wkład na stałe wmontowany.
                    • Gość: mwookash Dzięki, może się skuszę IP: *.man.polbox.pl 25.10.04, 15:57
                      Jak znajdę miejsce w małej kuchni :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka