pirania_w 21.10.04, 10:36 U mojego męża wykryto cukrzycę, w związku z tym zastanawiam się nad kupnem garnka do gotowania na parze, co o tym sądzice ew. który polecacie. Życzę miłego dnia P Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krass Re: Parowar 21.10.04, 10:45 Ja mam TEFAL-a i jestem bardzo zadowolona, ale każdy inny też na pewno będzie świetnie się sprawował, ponieważ jest to mało skomplikowana maszyneria. Zwróć tylko uwagę, żeby miał timer bo to bardzo ułatwia gotowanie. Ogólnie parowar to świetny wynalazek, nie tylko do właściwego przygotowywania potraw ale także do odgrzewania (np. gołąbków albo pierogów, beż smażenia na tłuszczu). Ja używam go bardzo często i uwierzcie, że np. piersi z kurczaka uparowane a nie usmażone są po prostu wyśmienite. A parowanie ziemniaki - niebo w gębie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
barba50 Re: Parowar 21.10.04, 11:31 Popieram w całej rozciągłości. Ja mam 2 garnki - zwyczajne, do dolnego wlewam wodę, do górnego kładę produkty. Świetnie gotuje się jarzyny, odgrzewa potrawy /np. odgrzewam panierowane kotlety, gdyż wrzucone na drugi dzień na patelnię z tłuszczem są nie do przyjęcia/ itp. itd..... Odpowiedz Link Zgłoś