Dodaj do ulubionych

Potrawy z czarnej rzodkwi

08.11.04, 17:20
Tego roku obrodzila na mojej dzialce czarna rzodkiew i mam jej zapas ok. 50
kg. Taka ilosc trudno spozyc w postaci tylko surowki. Moze ktos zna przepisy
na potrawy z rzodkwi w formie np. gotowanej . Chetnie skorzystam z dobrych rad .
Obserwuj wątek
    • 7777777s Re: Potrawy z czarnej rzodkwi 09.11.04, 14:54
      sok czarnej rzodkwi działa rewelacyjnie na włosy (oczywiście do mycia a nie do
      picia!)
      • donjuan Re: Potrawy z czarnej rzodkwi 15.11.04, 18:36
        Mieszaj tarta rzodkiew z ziemniakami pol na pol i smaz placki na oleju . Sa
        wysmienite.
    • Gość: Mia Re: Potrawy z czarnej rzodkwi IP: *.dip.t-dialin.net 20.11.04, 21:23
      Czarna rzodkiew po obraniu potrzec na tarce (lezka, podluzne duze otwory),
      posolic i przykryc talezykiem, aby puscila sok. W miedzy czasie pokroic w
      kostke ok. 5 pomidorow (zalezy od ilosci rzodkwi ja podaje na okolo pol kg.)i
      dwie cebule. Rzodkiew odcisnac z wody, dodac do niej pomidory i cebule oraz
      rozmieszac z ok. 250 ml kwasnej smietany. Surowka ta jest bardzo smaczna, mozna
      ja jesc tylko z chlebem. A odciesniety sok, ktory jst bardzo zdrowy rozmieszac
      z sokiem pomidorowym i wypic. Smacznego
      • thiessa Re: Potrawy z czarnej rzodkwi 20.11.04, 23:18
        Dodawaj do zupy, smakuje jak mloda kalarepka. Ja daje rowniez biala rzodkiew.
        • Gość: Cynamoon Re: Potrawy z czarnej rzodkwi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 23:22
          Mozesz tez powycinac ja w kulki specjalna lyzka, ugotowac i jesc z
          wody,pokropiona cytryna i z maselkiem a nawet z tarta bulka ;-)))
    • Gość: krzys Re: Potrawy z czarnej rzodkwi IP: *.client.comcast.net 21.11.04, 19:45
      a jak zrobic surowke?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka