Gość: karina16 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.11.04, 21:39 proszę o przepis na surówkę lub sałatkę gdzie głównym skladnikiem jest seler naciowy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ola Re: seler naciowy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 21:48 ja miałam dzis do obiadu nastepującą surówkę - seler naciowy(pamietaj że musisz go obrac z tych wierzchnich badziewi)+pomidory+rzodkiwki+szczypiorek+ ogórek generalnie mozesz go łaczyc ze wszystkim - jest bardzo aromatyczny; jak chcesz zrobić bardziej sałatkę niz surówke to dodaj jakieś mięsko, jajko, kukurydze Odpowiedz Link Zgłoś
pynjeck Re: seler naciowy? 08.11.04, 22:01 Sprobuj tu tinyurl.com/5xswp jest pare propozycji. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bruner Re: seler naciowy? IP: 192.128.134.* 08.11.04, 23:44 W tym przepisie gdzie masz dodac majonez, moja rada, tego majonezu o polowe mniej, i druga polowa to naturalny jogurt. pozdr bruner Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miesia Re: seler naciowy? IP: 62.233.202.* 10.11.04, 11:22 Polecam sałatkę o smaku pysznym: potrzeba: 1 pierś kurczacza seler naciowy - cały pęczek makaron ryżowy - szklanka płatki migdałowe - pół szklanki winogrona zielone - 1 kiść Pierś ugotowac w bulionie, następnie gorącym bulionem zalać makaron pokruszony na 1-2 cm kawałki i poczekać aż się zaparzy. Seler podzielić na łodygi, umyć i pokroić w cieniutkie półplasterki. Zagotowac wodę z łyżeczką soli i na wrzącą wrzucić kawałeczki selerowe. Gotowac 5 minut (zmięknie i nie trzeba obierać z twardych włókienek). Kurczaka pokroić na malutkie kawałeczki, dodac seler, makaron (wszystko ostudzone), dodać winogrona przekrojone na pół, dosypać płatki migdałowe, posolić, popieprzyć i wymieszać z 2 łychami majonezu. Następnie dodac 1 plaską łyżeczkę curry i ponownie wymieszać. Sałatka rewelacyjna, a seler w niej gra główną rolę. Odpowiedz Link Zgłoś