Gość: piekarz IP: 12.21.160.* 12.02.05, 13:46 mam ochote na nalesniki, ale nie na slodko. z jakim farszem samakuja wam najbardziej ? (przepis mile widziany). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miska_malcova Re: nalesniki z farszem 12.02.05, 13:59 z pieczarkami albo szpinakiem. Mniam Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f Piekarzu... 12.02.05, 14:03 ja to (podobne) probowalem w nalesniku, i to jest to! :-) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=19678581&a=19699441 Odpowiedz Link Zgłoś
bedada Re: Piekarzu... 12.02.05, 14:07 A ja najbardziej lubię z farszem z jajek na twardo+pieczarki+cebulka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piekarz Re: do bedady IP: 12.21.160.* 12.02.05, 14:28 a przepisik ?pliiiiz Odpowiedz Link Zgłoś
bedada Re: do bedady 12.02.05, 14:37 W otyginalnym przepisie były grzyby,ale ,że u mnie krucho z tym to ja robię z pieczarkami. Pół kg pieczarek ścieram na tarce(taka do buraczków) i duszę na patelni(można drobniutko pokroić no,ale moje lenistwo nie pozwala mi na to) cebulkę drobniutko pokroić i udusić. Jajka (na pół kg to ze 4-5 zależy jakie duże) ugotować i drobniutko posiekać.Pieczarki,cebulka i jak wrzucić do miski dodać jajko surowe i ze dwie łyżki bułki tartej+przyprawy sół pieprz... wymieszać i farsz gotowy. Smacznego? Mojej rodzinie bardzo smakuje z barszczem (z torebki hi,hi,hi) Odpowiedz Link Zgłoś
bedada Re: do bedady 12.02.05, 14:39 pieczarki,cebulka i jajka wrzucić do miski -oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piekarz Re: do bedady IP: 12.21.160.* 12.02.05, 14:48 chce sie upewnic, ze po dodaniu jajka surowego i przypraw nie podsmazasz juz calosci, czy tak ? Odpowiedz Link Zgłoś
bedada Re: do bedady 12.02.05, 14:52 Farszu samego nie podsmażam,ale jak naładuje go w naleśniki to same naleśniki podsmażam w bułce i jajku jak krokiety. Odpowiedz Link Zgłoś
jottka noi 12.02.05, 14:38 bardzo dobre są naleśniki z serem i jabłkiem, tyle że nie robiłam w domu:( ale w środek wkłada sie kawałki sera w typie camemberta, jakiś pleśniowy niebieski, jakiś trzeci neutralny + cienkie plasterki jabłek ze skórką jadłam w wersji z ciasta gryczanego i zwykłe, oba dobre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewma Farsz z kurczkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 14:49 Nam najbardziej smakuje farsz z kawałków podpieczonych filetów z kury, kukurydz ,pieczarki,fasolka czerwona.pietruszka. Zawijam to w naleśnik na góre ser żółty i zapiekam to w piekarniku . Pycha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vectra Re: nalesniki z farszem IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.02.05, 14:58 w wersji bezmięsnej: 1. kasza gryczana z uduszonymi i zmiksowanymi grzybami (ew. pieczarkami) przyprawiona mocno pieprzem. 2. nadzienie "ruskie" - ziemniaki,biały ser, podsmażona cebulka, dużooo pieprzu 3. jajka na twardo, żółty ser, cebulka 4. biały ser, szynka wędzona surowa, bazylia( świeża) w wersji mięsnej: 1. parówka, żółty ser, kechup, cebulka 2. pierś kurczaka(indyka), cebula, pieczarki, koncentrat pomidorowy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaaaa Re: nalesniki z farszem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 15:02 Ja do surowego ciasta nalesnikowego dodaje zioła.Ma pewno oregano a reszta co mi w rękę wpadnie.Smaże je na"blado".Do środka daję np.resztki wędlin i ser żółty.Zawijam w ruloniki i podsmażam na patelni.Serek w środku się rozpuszcza,zioła dają smak i aromat.Podaję z keczupem.Mniam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: nalesniki z farszem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 20:34 z brokulami, jajkiem i pieczrakami z cukinia, serem i cebula Odpowiedz Link Zgłoś
siostraheli Re: nalesniki z farszem 12.02.05, 20:45 poczestowala mnie ostatnio kolezanka prowadzaca firme cateringowa eksperymentem swojego kucharza, Byly to nalesniki z farszem z krupnioka slaskiego (po polsku to jest kaszanka, ale mysle, ze to niedokladnie to samo). Ten farsz byl podsmazony na cebulce, do tego orzechy wloskie, rodzynki, krupniok, troche cynamonu i galki, sol, pieprz. Naprawde bylo to pyszne. Nalesniki byly przysmazone na tluszczu na chrupiaco (bez panierki). Odpowiedz Link Zgłoś