Gość: X IP: *.access.telenet.be 01.03.05, 18:50 Gdzie mozna dostac ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: X Re: Curry madras IP: *.access.telenet.be 01.03.05, 18:54 Polske mam na mysli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorientowana Re: Curry madras IP: 213.17.230.* 02.03.05, 08:38 W polskich sklepach zwykle jest coś z etkietką "curry". Mam wrażenie, że najbardziej mi smakuje coś co da się kupić zagranicą i ma etykieykę "curry madras". Ostatnio kupiłam w Londynie, w sklepie za ladą byli Hindusi, moze stanowili nie tylko dekorację. Odpowiedz Link Zgłoś
yfcia Re: Curry madras 02.03.05, 10:40 Ja, niestety, też zamawiam u znajomych z Londynu. Bardzo lubię tę przyprawę - firma RAJAH, paczka ma 100 gramów i kosztuje 0.59 p. - można zaszaleć :))) Odpowiedz Link Zgłoś
rezurekcja Re: Curry madras 02.03.05, 10:43 yfcia napisała: > Ja, niestety, też zamawiam u znajomych z Londynu. Bardzo lubię tę przyprawę - > firma RAJAH, paczka ma 100 gramów Kiedys produkty tej firmy mozna bylo dostac takze w Poslce. Ostatnio jendak nie widuje. Odpowiedz Link Zgłoś
j-lee Re: Curry madras 02.03.05, 17:23 Tak... RAJAH ma bardzo dobre przyprawy, niestety mój zapas był też tylko z UK. Bardzo lubiłem ich garam maselę i kebab mix... może ktoś wie gdzie w wawie można dostać przyprawy RAJAH (kiedyś były w mini europie, ale były drogie, a teraz w ogóle nie ma...)? Odpowiedz Link Zgłoś
emka_1 Re: Curry madras 02.03.05, 18:24 z "polskich" ogólnodostępnych mieszanek najbliższa jest curry f-my kotany, poza tym w niektórych sklepach z indyjskimi ciuchami oprócz trociczek sprzedają madras masala (mild i hot), w niektórych sklepach ze "zdrową" żywnością, w sklepach z przyprawami orientalnymi. nalezy jednak pamiętać, że kazdy producent używa innych proporcji składników i np. trafić na identyczny smak jak ma "rajah" jest ciężko. w zasadzie tylko mccormick mild curry powder ma prawie identyczny smak, ale do kupienia w polsce jeszcze trudniejszy niż rajah. Odpowiedz Link Zgłoś