lunatica 05.04.05, 14:27 ...jak zrobić? Ważne, żeby były jak najbardziej naturalne... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghe_72 Re: Różowa i niebieska masa maślana do tortu... 05.04.05, 14:33 niebieska to tylko curacao mi do głowy przychodzi a róz? barwnikiem go :)) albo budyniem malinowym.. (chociaz moze za jasne będzie) galaretka? kisiel? Zmiksowane maliny? Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica no właśnie nie wiem... 05.04.05, 14:39 problem z tym, że to dla dzieciaków... marzą mi się czyste kolory... ech. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: no właśnie nie wiem... 05.04.05, 14:40 niebieskich barwników nie widziałam :( a jagodowy fiolet odpada? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przelotny gość Re: Różowa i niebieska masa maślana do tortu... IP: *.twarda.pan.pl / *.twarda.pan.pl 05.04.05, 14:41 Różową - dodać koncentrat buraczany (ale nie za wiele by smaku nie nabrało) Niebieska - sok z jagód. Np. rozmrozić zagotować z cukrem a potem ten sok dodać do kremu. Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Właśnie - sok z jagód albo czrnego bzu 05.04.05, 14:44 mogą zabarwic masę na niebiesko... a koncentrat buraczany? muszę zlokalizować. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Właśnie - sok z jagód albo czrnego bzu 05.04.05, 14:47 luna,, ja bym dodala sok ,który wydzieli sie po rozmrozeniu malin lub truskawek.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość przelotny Re: Różowa i niebieska masa maślana do tortu... IP: *.twarda.pan.pl / *.twarda.pan.pl 05.04.05, 14:54 Aha - sok jagodowy przez utlenienie odbarwi sie z fioletu na niebieski. A koncentrat byraczany jest intensywniejszy niz sok malinowy (ten z rozmrożonych malin) Odpowiedz Link Zgłoś
ka_thy Re: Różowa i niebieska masa maślana do tortu... 05.04.05, 15:42 Ja bym dała barwniki spożywcze. Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Barwniki spożywcze - 05.04.05, 17:53 - łatwo dostępne? Jakich firm? Nic nie wiem na ten temat.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga Re: Barwniki spożywcze - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 18:39 Schwartau produkuje,w supermarketach koło posypek i esencji do ciast. Niestety nie ma niebieskiego-żółty,czerwony i zielony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kalina Re: Barwniki spożywcze - IP: *.devs.futuro.pl 05.04.05, 18:55 Mi piękny róż do ciasta wychodzi po dodaniu soku z tartego buraka,absolutnie nie czuć go w smaku,a nadaje super koloru,maliny i truskawki różu nie dadzą.Kiedyś zostałam poczęstowana pięknym różowym ciastem,wzięłam oczywiście przepis i tam właśnie był patent z sokiem z buraka.Masz gwarancję,że jest całkowicie naturalny. Odpowiedz Link Zgłoś
lis_ka Re: Barwniki spożywcze - 06.04.05, 08:53 ja też widziałam te barwniki. W W-wie są w Hypernowej np. Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica a u mnie 06.04.05, 08:57 jak na złość nie ma! ale i tak z tego co piszecie są tylko 3 kolory... czerwony, żółty i zielony... a ja chcę różowy i niebieski - więc muszę je zrobić sama :-)... jeśli różowy wyjdzie ładny, to się zastanowię nad świnką :-) a nie motylkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Jest to jakaś myśl! 06.04.05, 09:11 Ale czy mamy jakąś ściągę na żabkę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga Re: Jest to jakaś myśl! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 09:21 thepartyworks.com/article_info.php/cArticlePath/96/articles_id/753 Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica i jeszcze żaby, żabki... 06.04.05, 09:23 www.coolest-birthday-cakes.com/frog-cake.html#frog01 Odpowiedz Link Zgłoś
wila2 jak zielony to... 06.04.05, 09:23 moze mala gasieniczka, albo stonoga, jak kto woli - i ten zielony moze bardzo jasny, czyli malo barwnika: www.bettycrocker.com/recipes/solution/show_solution.aspx?rname=JustBuggingYouKidspartyfor8&rpath=xml%2fbirthdayparties Odpowiedz Link Zgłoś
yfcia Re: Różowa i niebieska masa maślana do tortu... 06.04.05, 08:30 Ja właśnie robiłam dziecku tort z zielonym barwnikiem Schwartau. Dodałam nawet trochę do ciasta, a do kremu wkroiłam kiwi. Było zielono i wiosennie...:) Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Olinek Okrąglinek 06.04.05, 09:26 www.coolest-kid-birthday-parties.com/cake-decorating.html#Rolie01 Odpowiedz Link Zgłoś
ka_thy jeszcze o barwnikach 06.04.05, 10:20 Niebieski barwnik kupowałam w małym sklepiku na rogu ulicy Wielopole i Dietla (chyba jeszcze tam jest Dietla a nie Grzegórzecka). Barwniki Schwartau są też w Almie, na pewno w tej w Galerii Kazimierz. Czerwony barwnik zabarwi Ci masę maślaną na różowo, im więcej będzie barwnika tym bardziej kolor będzie czerwony, ale prawdziwy czerwony nigdy nie będzie - wiem bo robiłam samochód strażacki, który nie był całkiem czerwony. A na pewno mała ilość barwnika da Ci róż. Odpowiedz Link Zgłoś