Gość: Anka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 13:53 Przywiozłam z gór oscypek tak twardy, że z chlebem aż niesmaczny. Co mogę z nim zrobić, szkoda mi wyrzucić. Dzięki za wszelkie pomysły. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aganiok32 Re: Oscypek 18.07.05, 13:59 Ja jadłam wczoraj z z grilla - w towarzystwie bakłażana i pomidora :-) pycha Kroję bakłażana na plastry (ok 0,5-1 cm) 3/4 szklanki oliwy z oliwek mieszam ze sporą ilością soli ziołowej i ziół prowansalskich. Wkłądam w to bakłażana i czekam aż oliwka wsiąknie - przewracam na drugą stronęi to samo. Na takiego bakłażana kładę plasterki oscypka i cienki plasterek pomidora. Piękę na grillu albo w piekarniku do momentu aż bakłażan się upiecze. Pyszne- polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
karmilla Re: Oscypek 18.07.05, 16:34 a podsmażony na patelni z odrobiną masła będzie jeszcze lepszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sławek Re: Oscypek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 17:15 Możesz zetrzeć i dodawać zamiast parmezanu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Oscypek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 17:42 Dziękuję, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś