Gość: melisa IP: *.aster.pl 22.07.05, 09:28 Co mam zrobić, wywalić go czy jeszcze gotować?A może zmielić i coś z tego zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: melisa Re: A ile juz gotujesz? nt. IP: *.aster.pl 22.07.05, 09:33 Gotuję go 2 dzień. Co raz twardszy się robi.A mnie się nie przelewa. Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Jeśli pogotujesz dwa dni dłużej, 22.07.05, 09:38 to możesz nim wysypać spód akwarium (pod warunkiem, że masz) lub wykorzystać jako żwirek dla kota... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melisa Re: Jeśli pogotujesz dwa dni dłużej, IP: *.aster.pl 22.07.05, 11:16 A skąd wiesz, że mam kota. Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica A masz? 22.07.05, 11:20 Jeśli nie, to obadaruj kogoś kto ma. Zrobisz dobry uczynek eko-bobo-żwirkiem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melisaMam Re: A masz? IP: *.aster.pl 22.07.05, 11:22 Mam kocura - teraz leży na klawiaturze i mruczy. Odpowiedz Link Zgłoś
e_katt Drugi dzień? ;-D 22.07.05, 09:40 Coś mi się wydaje, że jeszcze tydzień i miękkość w punkt będzie trafiona... Odpowiedz Link Zgłoś
e_katt Oj, Meliso, za nerwowa tak w ogóle jesteś 22.07.05, 09:41 melisa to by Ci się w formie herbaty przydała (może i w dowcipie nieco bardziej wyrafinowana się staniesz..;-) Odpowiedz Link Zgłoś
e_katt spróbuj 22.07.05, 09:38 dogotować go na parze (jeśli nie masz specjalnego sitka, wkładasz na durszlak, a ten stawiasz na odpowiednio dopasowanym wielkością garnku z wrzącą wodą, na durszlak - pokrywka, gotujesz chwilę - co jakiś czas rozgryź jedną fasolkę i sprawdź czy już jest ok) z drugiej strony - może on wcale taki twardy nie jest ? (ja wolę bób jeszcze twardawy - zwł., jeśli ma iść do sałatki) no i: Nie wyrzucaj bobu!! najwyżej, jeśli za drugim podejściem przegotujesz ;-), możesz zrobić jakąś pastę do smarowania, rozcierając np. w malakserze z odrobiną oliwy, solą, pieprzem, czosnkiem Odpowiedz Link Zgłoś
e_katt tak to jest, jak chce się być za bardzo pomocnym 22.07.05, 09:42 e_katt, nie wart, nie warto... Forum Kuchnia = Forum Kawalarzy Odpowiedz Link Zgłoś
mmk9 Re: za twardy bób 22.07.05, 09:46 Może on się po prostu trafil za dojrzały ? Suche ziarno,no. Bo normalnie to on się parę minut gotuje przeciez. Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica zazwyczaj 22.07.05, 09:48 gotuje się go 20 - 30 min. w zależności od upodobań... Odpowiedz Link Zgłoś
aduniak Re: za twardy bób 22.07.05, 12:58 Warto wiedzieć-bób gotuje się bez soli , bo wtedy może być twardy.Posolić należy po ugotowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PolskiCukier Re: za twardy bób IP: 80.68.236.* 22.07.05, 15:25 Z całym szcunkiem ale chyba pomyliło Ci się z wątróbką ;) ZAWSZE gotuję w osolonej wodzie, NIGY nie jest twardy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dana Re: za twardy bób IP: *.tvp.pl 22.07.05, 13:02 a może nie wiesz, że z bobu zdejmuje się koszulkę do jedzenia ? ona zawsze będzie twarda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melisa Re: za twardy bób IP: *.aster.pl 22.07.05, 14:28 Przecież to oczywiste, że skórę się zdejmuje. Ale on jest tak twardy, że nie mogę tego uczynić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iga Re: To może młotkiem go..? Powinien ustąpić. nt. IP: *.internet.radom.pl 22.07.05, 15:55 Może Ty orzechy gotujesz? To napewno kupiłaś bób? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edne Re: za twardy bób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 17:07 to jak już ci się ten bób ugotuje, to daj nam znać bo my tu z niepokoju poumieramy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edne Re: za twardy bób IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 17:09 to jak już ci się ten bób ugotuje, daj nam znać - bo z niepokoju umieramy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna z warszawy Re: za twardy bób IP: *.tele2.pl 22.07.05, 19:08 nie wiem ile go gotujesz ale zwykle juz po 20 minutach jest dobry jesli chcesz poprawic smak dodaj do gotujacego bobu oprocz oczywiscie soli zabek czosnku i galazke kopru, natki listek alurowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melisa Re: za twardy bób IP: *.aster.pl 22.07.05, 22:33 Robię teraz próbę i wtaryj raz będzie gotowany z tymi przyprawami.Jak będzie twardy to go młotkiem potraktuję. Odpowiedz Link Zgłoś
e_katt Tylko rób to ciiicho, 22.07.05, 22:36 późno się robi, i obawiam się, że dźwięku bobu obijanego o ścianę Twoi sąsiedzi mogą nie zdzierżyć..! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melisa Re: Tylko rób to ciiicho, IP: *.aster.pl 23.07.05, 11:20 Nie ma już problemu bo bób został wyrzucony i jrdzą go gołębie. Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Szkoda... 23.07.05, 11:27 ...szybko się skończyła Wasza przygoda z bobem. Przynajmniej gołębie zadowolone :-) ps. a nie mówiłam, że jakieś zwierzęta uszczęśliwisz? Odpowiedz Link Zgłoś