emu27 23.07.05, 19:30 Proszę Was bardzo o propozycje farszu do pierogów. Jestem głodną studentką i mam mało kasy, więc szukam czegoś najtańszego. Oprócz sera z kartoflami. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lahliq Re: Supertani farsz do pierogów 23.07.05, 19:35 To może ser z kaszą gryczaną? ;) Inaczej i też smacznie. Część białego twarogu można zastąpić twarogiem wędzonym co niesamowicie wzbogaci smak. Możesz też zrobić farsz z warzyw, potem te pierogi zapiec czy usmażyć. Tylko trzeba dodac dużo przypraw, najlepiej by były pikantne. Oczywiście farsz z kapusty i grzybami jest tani. Mogą być podsmażone pieczarki z cebulą. I jeśli lubisz to na słodko z owocami? Też można z owocami zmieszać twaróg. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz To może kartofle bez sera ? 24.07.05, 14:16 Ziemniaki ugotować,zmielić, dodać sól,pieprz ziołowy, przesmażoną cebulkę - tyle przepis oryginalny - ja daję jeszcze czosnek i czarny pieprz. Wbrew pozorom pyszne. Odpowiedz Link Zgłoś
7777777s Re: Supertani farsz do pierogów 24.07.05, 14:30 -kapusta kiszona (ew. z grzybami, mogą być własnoręcznie zbierane) -kapusta cukrowa -szpinak (pyszne ale nie mam przepisu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszz szpinak... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 14:49 szpinak mtośony posiekany rozmrażam i odparowuje na patelni, dodaję wyciśnięty czosnek i ser fetę, mieszam wszystko i trzymam na ogniu,aż ser się roztopi gotowe pierogi polewam sosem - śmietana+łyżka majonezu+wyciśnięty czosnek pycha Odpowiedz Link Zgłoś
cynamoon6 Re:z soczewica. 24.07.05, 17:18 Gotuje sie ja do miekkosci, miksuje lub tylko dobrze rozgniata, dodaje zeszklona cebulke, przyprawy do smaku. Osobiscie uwielbiam. Odpowiedz Link Zgłoś
sinistra80 Re: Supertani farsz do pierogów 25.07.05, 16:51 z serem- na słodko z samymi ziemniakami, z kaszą gryczaną, z kaszą i serem, z kapustą kiszoną (trzeba poczekać na późniejszą), z kapustą kiszoną i pieczarkami, z kapustą cukrową, z kapustą cukrową i pieczarkami- na słono Odpowiedz Link Zgłoś
buterfly5 Re: Supertani farsz do pierogów 25.07.05, 16:54 z truskawkami, jagodami, jabłkami, śliwkami... Odpowiedz Link Zgłoś
i.nes Re: Supertani farsz do pierogów 28.07.05, 14:47 Jak przygotowujecie owoce do pierogów? Na przykład truskawki lub jagody. Czy obtaczacie je w czymś, słodzicie, skrapiacie cytryną? Umiem robić pierogi wigilijne z kapustą i grzybami - wiem, że farsz trzeba odparować. A jak z miękkimi, soczystymi owocami? Poradźcie coś proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: Supertani farsz do pierogów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 23:16 ja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szparag Re: Supertani farsz do pierogów IP: 195.136.73.* 05.08.05, 00:06 Ja jagody mieszam z cukrem i tyle. Oczywiście puszczają sok, więc przygotowuję małymi partiami na 10-15 piergów. Cukru nie daję za dużo, bo nie lubię za słodkich, ale moje dzieci posypują je jeszcze cukrem na talerzu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasik Re: Supertani farsz do pierogów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 11:30 uwielbiam z jagodami ... właśnie zrobię dziś na obiad Odpowiedz Link Zgłoś
soowsko Re: Supertani farsz do pierogów 04.08.05, 23:33 kapustka i suszone grzyby? Tanio czy nie tanio? Można zrobić duużo farszu i przepyszny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Supertani farsz do pierogów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 10:20 tylko jagody :-) Odpowiedz Link Zgłoś