Dodaj do ulubionych

Muszki owocowki

IP: *.pt.lu 07.11.05, 17:47
Nie to nie jest zaden przepis na nie, tylko prosba o pomoc:) Moze wiecie, jak
sobie z nimi poradzic? Moze jakies naturalne metody, jakies zapachy, ktore je
odstraszaja. Ostatnio w domu mam ich zatrzesienie. Nie wiem, jak sie ich
pozbyc. Wpychaja sie do kieliszka z winem, laza po ciescie, owocach, po prostu
wszedzie ich pelno. Dziekuje za sugestie.
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Help! IP: *.pt.lu 07.11.05, 18:20
      Naprawde nikt nie wie? Powaznie pytam.
      • marghe_72 Re: Help! 07.11.05, 18:23
        usunąc wszystko to , co muszki lubią :)
        poza tym ..podobno pomaga nalanie octu do jakiegoś słoika..ponoć leca jak do
        miodu i sie w nim topią
      • Gość: iś Re: Help! IP: *.kolonianet.pl 07.11.05, 18:27
        Miałam parę tygodni temu wysyp tej zarazy.Wszyściusienko w kuchni co tylko
        trąciło słodkim powędrowało do lodówki, owoce nie leżały na wierzchu nawet
        minuty, zmywanie natychmiast, pakowanie w folię i takie tam.Zniknęły, ale nie
        wiem, czy z powodu tego działania, czy dlatego, że mniej jest świeżych owoców,
        no i nie smażę już konfitur. Fakt, mało mnie szlag nie trafił.
        • jacek1f tak. pod klucz wszystko dosłownie. Po tygodniu 07.11.05, 18:30
          ostatnia odeszła:-)
          • Gość: gosc Lece wylewac ocet do sloika:) IP: *.pt.lu 07.11.05, 18:36
            Dzieki za podpowiedzi...naprawde nie daje sobie juz z nimi rady. Czy wiecie, ze
            dzis rano schowalam ciasto z jablkami do kuchenki mikrofalowej (ze niby taka
            szczelna), otwieram po poludniu, a tu chmura muszek w srodku...no i postanowilam
            wytoczyc im wojne. Co za zmora, gdzie sie to legnie? Ide wlewac ocet do sloika,
            jak sie wszystkie nie potopia dzis w nocy, to juz sama nie wiem.
            • marghe_72 Re: Lece wylewac ocet do sloika:) 07.11.05, 18:38
              jeszcze jeden sposób
              do słika włozyć plasterki cytryny/ pól cytryny.. i czekać
              jak sie muszek uzbiera ..zakręcic .. i wypuścić na wolnosc za oknem :))

no i wino kochają
              • Gość: gosc Re: Lece wylewac ocet do sloika:) IP: *.pt.lu 07.11.05, 18:41
                Dzieki marghe! No moze to wypuszczenie na wolnosc bardziej humanitarne
                jest...chyba tak zrobie, tylko zeby mi pozniej te uwolnione z powrotem do domu
                sie nie pchaly:))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka