k_linka 29.11.05, 12:29 Czy biala rzepe przed przyrzadzeniem surowki nalezy jakos przygotowac? Mam na mysli sparzenie wrzatkiem, czy osolenie i odcisniecie soku? Bo zetknelam sie z takim sposobem ale w odniesieniu do czarnej... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
b_a_l_b_i_n_k_a Re: Rzepa 29.11.05, 12:30 Ja daję surową. Wszyscy żyją w domu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: Rzepa 29.11.05, 12:31 Odciskając sok wywalasz wszystko to co jest drogocenne dla organizmu. Od smaku są przyprawy. Jeśli będzie dla Ciebie zbyt ostra dodaj śmietany lub jogurtu z odrobiną soku z cytryny, do tego szczypta cukru, sól i na przykład koperek. Odpowiedz Link Zgłoś
k_linka Re: Rzepa 29.11.05, 12:34 Dzieki za blyskawiczny odzew. Nie boje sie zgonu :) bardziej specyficznego smaku. Czy biala jest lagodniejsza od czarnej? Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: Rzepa 29.11.05, 12:36 Odetnij kawałek i sprawdź - smak jest cechą indywidualną. Dla mnie surowa cytryna jest słodka i jadam ją jak pomarańczę na przykład. Odpowiedz Link Zgłoś