Gość: Mira IP: 195.205.3.* 15.12.05, 15:18 mam mięsko zmielone, upiec klops lub pieczez rzymska, Jakie dodaje sie dodatki? czy takie jak do mielonych kotletów? Bardzo prosze o doinformowanie mnie? bede bardzo wdzieczna.Acha ! czy dodaje sie cebule? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
multiaga Re: klops czy pieczeń rzymska? 15.12.05, 15:22 Klops Gargamela: Mieso mielone (lepsze lekko tłustawe np.mielony boczek surowy) 1kg do tego 300ml mleka zageszczonego nieslodzonego i przyprawy jakie dodajesz (sol czy warzywko,pieprz,zioła)dobrze wymieszać,wlozyć do foremki keksówki i piec 1,5 godziny w 180st.Po tym czasie wyjać i od razu zlac płyn,ktory sie wydzieli(aby pieczeń klops nie wchłonął).Podawac można jako wedlinę na zimno i grubsze plastry w sosie na cieplo do drugiego.\Zaleta -bez jajek,bułki -nie skwasnieje tak szybko. Przepyszny próbowałam ! Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: klops czy pieczeń rzymska? 15.12.05, 15:23 kuchnia.gazeta.pl/kuchnia/2,54041,,,,20183700,P_KOBIETA_PRZEPISY.html www.gotowanie.wkl.pl/przepis9818.html Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: klops czy pieczeń rzymska? 15.12.05, 15:28 jajko na twardo - w calosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnkaK Re: klops czy pieczeń rzymska? IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 16.12.05, 12:33 Ja klops robię TYLKO taki jak podała Multifaga.Jest prześwietny! Ostatnio dodałam do środka masy suszone,namoczone w czerwonym winie śliwki.Niech się schowają wszysktie archaiczne klopsy z jajami na twardo i innym świństwem.Spróbuj zrobić raz z tego przepisu i przyznasz nam rację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnkaK Re: klops czy pieczeń rzymska? IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 16.12.05, 12:35 Oczywiście przepraszam Multiagi a nie Multifagi. Odpowiedz Link Zgłoś