Gość: ania.. IP: *.chello.pl 04.01.06, 14:41 witam!wnioskuje ze Wy nie robicie spaghetti z sosów z torebki.macie jakies fajne przepisy?acha zalezy mi glownie na czerwonych sosach,zadne all'oglio itp Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ania.. Re: spaghetti IP: *.chello.pl 04.01.06, 14:54 przepraszam,wyrazam skruche,ale jestem tu dosc niedawno Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: spaghetti 04.01.06, 14:56 poszperaj, bo warto wątków o makaronach są dziesiatki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar Re: spaghetti IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 14:56 Spaghetti Z sosów??? Czegoś nie rozumiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danka Re: spaghetti IP: 83.168.106.* 04.01.06, 15:11 ja siekam pomidory z puszki bo swieze dzis to plastik jak ktos powiedzial do pomidorow wyciskam czosnek jak kto lubi i dodaje oregano tymianek i bazylie sol i pieprz ziolowy i dusze to z godzinke na malym ogniu . a ostatni odkrylam paste AJWAR w słoiczku i to tez dodaje .smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: spaghetti 04.01.06, 15:12 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=34258076 ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: spaghetti 04.01.06, 15:25 pewnie poprzednicy napisali już ;) spaghetti jest czerwone z racji obecności pomidorów :P Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: spaghetti 04.01.06, 15:27 marghot napisała: > pewnie poprzednicy napisali już ;) > spaghetti jest czerwone z racji obecności pomidorów :P no to się popisałam swoją wypowiedzią; chodzilo mi o sos bolognese of kors ;) jakies konkrety? mniemam że chodzi o sosy do spaghetii - wrzuć haśło spaghetti w wyszukiwarkę - jest cala mas fajnych przepisów na sosy, skorzystaj także z galerii :) smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: spaghetti 04.01.06, 21:44 ja bym wrzuciła nie tylko "spaghetti" ale "sosy" "makaron" "penne" i całą mase innych makaronów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jackk3 Re: spaghetti IP: 207.148.162.* 04.01.06, 22:45 Wg mnie lepsze od pomidorow z puszi sa tzw. 'zmielone pomidory' (Ground tomatos with stone). Sos jest b. 'konkretny'. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: spaghetti 05.01.06, 12:15 Te nie sa z puszki? A nawiasem mowiac, im mniej przerobiony pomidor, tym lepszy byl uzyty do produkcji. "Pelati" od razu widac jakie sa. Niestety dopiero po otwraciu puszki, ale nastepnym razem wiadomo ktorej firmy unikac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jackk3 Re: spaghetti IP: 207.148.162.* 05.01.06, 17:38 Oczywiscie przejezyczenie - tez z puszki. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: spaghetti IP: *.orange.pl 05.01.06, 17:53 Mam do Was goraca prosbe.Mam mrozony szpinak w calosci,pomidory suszone,czosnek, oliwe z oliwek, pietruszke zielona.Jestem totalnym laikiem w kuchni wiec prosze o dokladny przepis na spaghetti z tymi produkt.tzn co?jak? ile?(dla 2 osob)-jak odparowac szpinak zeby mi woda na oliwie nie skwierczala itd (wiem ze ta prosba jest smieszna ale naprawde jestem kuchennym abnegatem a chcialem zrobic niespodzianke Zonie).Prosze nie odsylajcie mnie do wyszukiwarki bo dokladnego przepisu tam nie ma.Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: spaghetti 05.01.06, 21:19 hmm takie cos wymysliłam: szpinak rozmrozic w goracej wodzie przelac na sitko i porzadnie odsączyc pomidory pokroić w paseczki a teraz sam sos oliwa na patelni, na to czosnek (pokrojony lub zmiażdzony), chwilkę podsmazyć,ale nie dopuscic do tego,zeby czosnek zmienił kolor wrzucic szpinak, wymieszac. dodac pomidory. w tza miedzyczasie gotowac makaron.Makraon odcedzic i wrzucic na patelnie z sosem, porzadnie wymieszac. Ew. posypac natką moze byc? Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta_na_pasach odradzam przepis Nigelli!!! 06.01.06, 09:47 zrobilam wg jej przepisu makaron z pasta z orzechow wloskich. cos chyba popieprzyla , bo pasta wyszla sucha. ledow sama przelknelam.rodzina nie ruszyla. to samo bylo z deserem Nigelli z bitej smietany, granatow i bezow. zadna rewelacja. ale ona tak nad wszystkim, co zrobi, cmoka, ze czlowiek mysli,ze to naprawde jakies ajwaj i sie nabiera. Odpowiedz Link Zgłoś