Dodaj do ulubionych

co do babeczek????

20.01.06, 01:09

mam ochotę zrobić babeczki takie malutkie. Ostatnio zaopatrzyłam się w
foremki. Nie wiem jaki krem do nich zrobić, alebo jak je w ogóle tak zrobić,
żeby były smaczne i estetyczne. Dobry przepis na kruche ciasto już mam.
Proszę o radę.
Obserwuj wątek
    • illiterate Re: co do babeczek???? 20.01.06, 09:51
      Do takich malych to najlepiej najprostszy ganache - czekolada rozpuszczona w
      kapieli wodnej ze smietanka 30-35%. Jesli zrobisz ganache z roznych czekolad,
      bedziesz miala trzy rozne kremy. Na wierzch np. idealne o tej porze pomarancze
      (albo skorka), albo kawalki kandyzowanego imbiru (mozna dostac w zdrowej
      zywnosci).
      • kasdmo możesz podać przepis na to kruche ciast. 20.01.06, 10:06
        jw
        • iwonagos Re: możesz podać przepis na to kruche ciast. 20.01.06, 10:19
          25dkg margaryny, 10dkg cukru pudru, 2 zółtka, 40 dkg maki.To wszystko połącz,
          zostaw na troche w lodówce
          • Gość: Aga Re: możesz podać przepis na to kruche ciast. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.06, 10:58
            Proponuję ci bitą śmietanę do której po ubiciu dodaje się tężejącą galaretkę
            zrobioną w połowie wody.później na chwilunię do lodówki. Zawsze tak robię i są
            super.
          • Gość: Emi Re: możesz podać przepis na to kruche ciast. IP: 193.24.196.* 20.01.06, 11:01
            Myślę, że do babeczek zawsze aktualna jest bita śmietana z różnymi owocami czy
            wiórkami czekolady. A czy mogłabyś podać mi przepis na kruche ciasto, bo gdy
            piekłam ostatnio, to nie chciały odlepiać się od foremek, kruszyły się i muszę
            przyznać, że bardzo się zniechęciłam...
            • Gość: Emi Re: możesz podać przepis na to kruche ciast. IP: 193.24.196.* 20.01.06, 11:09
              Ale gapa ze mnie :( , nie zauważyłam, że już podałaś. Jeszcze dziś wypróbuję.
              Dzięki.
            • iwonagos Re: możesz podać przepis na to kruche ciast. 20.01.06, 14:21

25dkg margaryny, 10dkg cukru pudru, 2 zółtka, 40 dkg maki.To wszystko połącz,
              zostaw na troche w lodówce
    • invicta1 Re: co do babeczek???? 20.01.06, 11:04
      fajne sa też takie wytrawne babeczkinp z kremem z tuńczyka i groszkiem, z pastą
      jajeczną, z pasta z szynki i majonezu -ale zdaje sie chodzi Ci o słodkie propozycje?
      • trusiaa Re: co do babeczek???? 20.01.06, 13:05
        Mozna też zrobić kajmak ze skondensowanego słodzonego mleka - puszkę takiego
        mleka gotuje się ok. 2 godzin, i gotową masę nakłada do babeczek - na wierzch
        wiórki gorzkiej czekolady albo jakiś orzeszek. Baardzo lubię.
    • kasitza Re: co do babeczek???? 20.01.06, 13:06
      faceci

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka