Gość: cien_wiatru IP: *.adsl.solnet.ch 27.04.06, 17:19 czy trzeba go wczesniej namoczyc przez noc tak jak fasole ? nie mam pojecia jak sie gotuje , bo do tej pory zawsze kupowalam swiezy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ogryzek Re: tak, trzeba namoczyc nt IP: 194.146.219.* 28.04.06, 01:08 oj...a suszony bób to po ugotowaniu mozna jesc jak swierzy tzn np jako przekaske do piwka???czy to jakos inaczej sie wykorzystuje??? i czy ze skórkami czy bez...? ...ja uwielbiam bób ale zawsze myslalam ze ten suszony to jest dla zwierzatek? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: tak, trzeba namoczyc nt 28.04.06, 04:18 suszony mozna i na przegryzke, czemu nie, pod warunkiem ze sie nie rozsypie lupinka w czasie gotowania, tak jak czesto w przypadku fasoli najczesciej suszony jest u mnie jednym ze skladnikow zup, ze skorka lubie mrozony jest do przegryzania znacznie lepszy Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: bob suszony bez skorek 28.04.06, 09:04 Istnieje tez bob suszony bez skorek, popularny w kuchni wloskiej. Uzywany do zup, zup-kremow, sosow itp. Jeden przykladow: krem z bobu www.coquinaria.it/cgi-bin/ubb/ultimatebb.cgi?/ubb/get_topic/f/4/t/010791.html Trzeba przyznac, ze prezentuje sie wspaniale. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: bob suszony bez skorek 28.04.06, 09:05 A nie, ten z jest ze swiezych. Cos mi kolor nie pasowal. Zaraz poszukam czegos z bobu suszonego. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: bob suszony bez skorek 28.04.06, 09:15 Bob i botarga: lacuocapetulante.blogspot.com/2005/10/macco-di-fave-e-bottarga.html Nie jest to danie najbardziej znane, ale takie zdjecie znalazlam. Odpowiedz Link Zgłoś