Gość: ewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 11:51 Witam ,mam pytanie dotyczące mrożenia jagód.W zeszłym roku zamroziłam jagody i wyszły strasznie kwaśne.Co się z nimi stało? Może przed zamrożeniem trzeba je zasypać cukrem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ba_nita Re: Mrożenie jagód 04.07.06, 12:06 Gość portalu: ewa napisał(a): > Witam ,mam pytanie dotyczące mrożenia jagód.W zeszłym roku zamroziłam jagody > i wyszły strasznie kwaśne.Co się z nimi stało? > Może przed zamrożeniem trzeba je zasypać cukrem? Możesz to zrobić tylko co za różnica posłodzić przed zamrożeniem czy po? No owszem - jest, zdążą spłynąć sokiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Mrożenie jagód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 15:12 No to w takim razie dlaczego wyszły mi oststnio takie kwaśne że nie można ich było jeść? Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: Nie wiem. Te z lasu nigdy nie są kwaśne. 04.07.06, 15:17 O ile są dojrzałe. Amerykańskich się wystrzegam jeśli nie znam ich pochodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
podyanty Re: Mrożenie jagód 04.07.06, 15:19 Nie ma cudow! Jezeli byly kwasne na wejsciu do zamrazarki to beda kwasne i na wyjsciu. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda85 Re: Mrożenie jagód 04.07.06, 15:31 Mrożę jagody bez słodzenia, potem używam je przede wszystkim, do pierogów, koktajlii, do mas do tortów. Słodzę je zawsze przed nałożeniem do pierogów, przed zrobieniem koktajlu, czy też robiąc masę do tortu. Odpowiedz Link Zgłoś