Gość: ramona IP: *.telenor.pl 07.03.03, 13:00 Proszę o jakieś przepisy wykorzystujące tę cudowną przyprawę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Wojnar Re: do czego curry? IP: *.bmj.net.pl / 192.168.50.* 07.03.03, 14:38 Gość portalu: ramona napisał(a): > Proszę o jakieś przepisy wykorzystujące tę cudowną przyprawę. No więc - potrzebne sa: Kromeczki swiezutkiego, ciemnego pieczywka Zolty ser Curry Sposob przyrzadzania - oczywisty :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota17 Kurczak z curry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.03, 15:02 Ostatnio ściągnęłam ten przepis z netu. Polecam: 1/2 kg piersi kurczaka 3 cebule duży jogurt nat. curry (w przepisie była paczka, ja nie miałam 1/3 torebki i było b. dobre) Cebulę kroimy i dusimy na masełku, zostawiamy aż ostygnie. Dodajemy curry, jogurt i pokrojoną w kostki pierś kurczaka. Zostawiamy na godzinę. Całość dusimy pod przykryciem ok. 30 min. Smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Salatka IP: *.osk.pl / 192.168.3.* 07.03.03, 17:46 Piers kurczaka pokrojona w kostke,podsmazona na patelni saute/2szt./ szklanka ugotowanego ryzu dlugoziarnistego puszka kukurydzy puszka pokrojonego ananasa 2 garsci rodzynek namoczonych majonez,moze byc z dodatkiem jogurtu, plus duzo,duzo curry PYCHA Smacznego-e. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samanta Re: do czego curry? IP: *.kabel.telenet.be 08.03.03, 02:20 Zagotowac wode na ryz , nasypac curry , kostke rosolowa, czerwona slodka papryke pokrojona w kostke , dosypac ostrej papryki (cayen) , troche oleju. Wsypac i gotowac ryz oraz mango pokrojone w kostke (czerwone ale twarde) Uwielbiam pieczonego kurczaka z takim ryzem. Kurczaka mozna tez wyluzowac , podsmazyc kawaleczki na patelni i wymieszac calosc -wtedy bedzie risotto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi Sałatka straszliwie pyszna IP: *.chello.pl 09.03.03, 13:12 Ugotowany kurczakowy filet w kostkę. Ananas w kostkę. Śliwki szuszone wyłacznie kalifornijskie (bo nie pachna wędzonką i są niezawodnie soczyste)w paski. W misce wszystko to posypać grubo curry, wymieszać, zostawić na pół godziny. Dodać łyżkę majomezu i łyżkę (nie więcej) łagodnego jogurtu - ja używam Benefitu. W somie jogutro-majonezu bardzo malutko być powinno. Wymieszać bardzo długo i starannie, po 15 minutach zajadać. Jeju, ale mam ślinotok! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tess Re: Sałatka straszliwie pyszna IP: *.telia.com 09.03.03, 13:31 Dodaje ,rowniez do potraw rybnych i raczkow-krewetek, np,nadziewam wydrazone awokado krewetkami i zalewam kwasna smietana lub jogutrem zmieszanym wlasnie z curry,pieprz,sol,sok z cytryny.Pychotka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doris Re: do czego curry? IP: *.satkabel.com.pl / 192.168.0.* 10.03.03, 00:58 odroina do szpinaku,uwaga zeby nie przesadzic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko8 Re: do czego curry? IP: *.crowley.pl 11.03.03, 09:06 skladniki: piers kurczaka cebula zabek czosnku curry smietana tlusta zolty ser (obojetnie jaki) przyprawy gotujemy: w radlu na oliwie z dodatkiem masla dusimy cebule pokrojona w piorka, nastepnie wkladamy piersi kurczka rozbite na takie male bitki, chwile smazymy, czesto obracajac dodajemy przyprawy: duzo grubo zmielonego pieprzu, wegete do smaku i plaska lyzeczke curry, wciskamy zabek czosnku, chwile dusimy w takim zoltym sosie, dolewamy wody, tak by przykryla bitki, dusimy z 15 minut pod przykryciem, sos sie powienien stac gesty, na koniec (na oko) sos zaciagamy tlusta smietana i wsypujemy garsc utartego zotego sera, przez chwile ciagle na ogniu mieszamy sos az sie ser rozpusci, gotowe mozna podawac z ryzem, ja podaje z ziemniakami, bo nie lubie ryzu, smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bef Re:curry do surówki IP: *.chello.pl 11.03.03, 09:24 ... z cykorii: namoczyć rodzynki, dosypać "smaczek", pokroić dość drobno (w półplasterki) cykorię (i od razu polać sokiem cytrynowym), dodac jabłko (starte lub słupki), seler naciowy, pomarańcze (kostka), cukier i oliwę (olej), wymieszać. Podobnie z kapusty pekińskiej, ew z użyciem pora, jogurtu, majonezu (nie przesadzać z nim). Cudowne suróweczki... Gość portalu: ramona napisał(a): > Proszę o jakieś przepisy wykorzystujące tę cudowną przyprawę. Odpowiedz Link Zgłoś