Gość: p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 18:56 Dostałam duży kosz jabłek. W tym tygodniu były 2 szarlotki, jabłaka pieczone i jabłka zalene ciastem biszkoptowym. Została jeszcze 1/4 kosza jabłek. Co jeszcze można z nich zrobić słodkiego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: IWA1232 Re: Co jeszcze z jabłek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 19:19 MOŻE POPROSTU DZEM NA ZIME JEŻELI WY JESZCZE BAWICIE SIE W TAKIE ŻECZY BO JA TAK I BARDZO TO LUBIE ROBIĆ Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f RZeczy...po prostu - to 1. no i 2. czemu słodkie 10.11.06, 19:26 Zrób pysznego pikantnego chutneya...i na prezenty na Gwiazdke będzie:-) 3. Iwa - nie krzycz prosze - wyłącz caps. Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: Co jeszcze z jabłek 10.11.06, 20:27 A mogę poprosić o przepis na jabłka zalane ciastem biszkoptowym. Mogę się odwdzięczyć szarlotką skandynawską bez pieczenia,z bitą śmietaną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: u Re: Co jeszcze z jabłek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 20:51 Tak po prostu: smaruję foremkę margaryną i posypuję tartą bułką. Kroję jabłka na połówki, lub 1/3 lub cwiartki, nie obieram, ale wykraiwuję środki. Na blasze stawiam skórką do dołu, przekrojoną częscią do góry. Mikserze biję jaja i wogóle robię normalny biszkopt i tym biszkoptowym ciastem zalewam te jabłka i wkładam do piecyka i piekę mniej niż godzinę (wstawione do zimnego piecyka, fachowo, powinien być chyba piecyk nagrzany). Biszkopt: 5 jaj, niecała szklanka mąki, płaska łyżeczka proszku, około 1/2 szklanki cukru, odrobina nargaryny, łyżka soku z cytryny lub octu lub spirytusu. Białka z cukrem , może być też szczypta cukru waniliowego) biję miskserem na twardą pianę , pod koniec dodaję łyżkę soku z cytryny lub octu, proszek mieszam dokładnie z mąką, dodaję ubite białka do mąki z proszkiem i dodaję żółtka pomieszane z roztopioną nmargaryną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kabushka Re: Co jeszcze z jabłek IP: *.proxy.aol.com 10.11.06, 22:40 No? To gdzie ta szarlotka? ;-) Brzmi ciekawie... Bez pieczenia... Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Co jeszcze z jabłek 10.11.06, 22:49 jabłka pod kruszonką Sinistry (są w Galerii) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witaminka B cynamonowiec z jabłkami IP: *.ismedia.pl 10.11.06, 22:53 Pycha.Jest przepis w Wielkim żarciu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: cynamonowiec z jabłkami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 22:57 A nie będzie to za mało słodkie ? Tam w przepisie nie ma ani grama cukru. Odpowiedz Link Zgłoś