Gość: monia IP: *.gprspla.plusgsm.pl 20.03.07, 15:32 czy używałyście do tiramisu zamaist mascarpone serka dr otchera (tego do tiramisu).jest tańszy ale czy smakiem dorównuje mascarpone? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bb Re: serek do tiramisu IP: *.aster.pl 20.03.07, 16:31 Tego akurat nie używałam, ale śmiało mogę polecić polską wersję serka mascarpone z Piątnicy. Oczywiście różni się trochę od oryginału, ale ciacho wychodzi pycha! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: serek do tiramisu 20.03.07, 17:10 absolutnie ten serek nie ma nic wspolnego z mascarpone. raz zrobilam i bardzo nie polecam. ten serek to w ogole ma smak kawowo-tiramisu kup dobre mascarpone-włoskie a nie polskie oczywiscie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: serek do tiramisu IP: *.gprspla.plusgsm.pl 20.03.07, 18:10 a gdzie kupujesz włoski?jaka jest cena?ja kupiłam piątnicy -uważam że dobry ale napewno włski lepszy-tylko skąd? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWa Re: serek do tiramisu IP: *.CNet.Gawex.PL 20.03.07, 18:48 A ja używam serka z wiaderka, firmy nie pamiętam, ale serek pyszny (nie wszystkie z wiaderka sa takie dobre), tiramisu wychodzi pierwsza klasa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: serek do tiramisu IP: *.dsl.club-internet.fr 20.03.07, 19:36 tylko, ze to juz nie jest tiramisu, tylko ....pascha Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: serek do tiramisu 20.03.07, 20:16 Widziałam tiramisu różnych producentów w Auchanie. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: serek do tiramisu 20.03.07, 20:24 ja najczesniej kupuje w auchanie;) Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: serek do tiramisu 20.03.07, 20:24 w kazdym hipermarkecie:) kosztuje ok. 8-10zł za 250g piątnica śmierdzi krwoim mlekiem-czyli oszukana, nie recze, ze ten wloski serek to 100%oryginalny mascarpone ale na pewno lepszy niz nasza piątnica Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: serek do tiramisu IP: *.gprspla.plusgsm.pl 20.03.07, 21:07 a biszkopty?gdzie kupić?jakiej firmy najlepsze? Odpowiedz Link Zgłoś
nerri Re: serek do tiramisu 20.03.07, 21:23 Ja robiłam z podłużnych San:) Dobre były:D A apropo serka...sama robiłam z włoskiego mascarpone...ale jadłam u kogoś takie robione z tego z Piątnicy...i było bardzo dobre:D Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: serek do tiramisu 21.03.07, 12:27 tez w hipermarkecie;) ja mialam roznych firm i wszystkie byly dobre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: serek do tiramisu IP: *.aster.pl 21.03.07, 20:09 Oj, poprzewracało sie w głowach niektórym, tak jakby urodziły się we Włoszech i od wczesnego dzieciństwa jadały na adrugie śniadanko mascarpone! Zejdzcie na ziemię moje panny, jesteśmy w Polsce i zaręczam, że polska Piątnica nadaje się do tego ( nie tylko zresztą ) i z cała pewnością nie ma nic wspólnego z paschą !!!! Próbowałma już i włoskiego mascarpone- sieć BOMI, i polskich "erzaców" i zapewniam raz jeszcze -pycha, ale możesz zrobić tak, jak sama postanowisz. Pozdrawiam wszystkich. Monia do dzieła, wypróbuj wszystkie i sama zdecyduj! Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: serek do tiramisu 20.03.07, 21:35 mascarpone Galbani Biszkopty polskie - San Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elala Re: serek do tiramisu IP: *.uci.agh.edu.pl 21.03.07, 12:30 Lepiej wyrzuć te pieniądze do kosza, przynajmniej nie będziesz miała sprzątania i nie stracisz czasu. Świństwo o sztucznym kolorze i zapachu. Ja używam niedrogiego, niemieckiego - niestety nie pamiętam nazwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: serek do tiramisu IP: *.gprspla.plusgsm.pl 21.03.07, 20:12 elala a gdzie kupujesz ten niemiecki i i le kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elala Re: serek do tiramisu IP: *.zarz.agh.edu.pl 22.03.07, 09:36 Przepraszam, że dopiero teraz odpisuję. Kupuję w Tesco, kosztuje w promocji ok. 6 zł za 250 g. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lu Re: serek do tiramisu IP: *.fbx.proxad.net 21.03.07, 12:35 Szkoda pieniedzy. Nie da sie zrobic tiramisu bez mascarpone, bo to troche jakbys upiekla jablecznik z truskawek. Odpowiedz Link Zgłoś
nimeska Re: serek do tiramisu 21.03.07, 22:44 Moniko, czy warto zamieniać coś tak wyjątkowego jak włoski serek mascarpone ? przecież nie trzeba kupować od razu kilograma żeby zrobić jakaś fajna potrawę, no tiramisu. często wystarczy pudełeczko 250 gram, i no przecież nie trzeba go kupować codziennie, wiec uważam ze nie warto zastępować go inym produktem seropodobnym. i zobacz te dyskusje forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=36635685&a=36653978 Odpowiedz Link Zgłoś