biala27 31.03.07, 19:09 Dostałam - duży i słony jak cholera (nie lubię oscypka) - czy można coś ciekawego z niego przyrządzić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mazia Re: Oscypek 31.03.07, 19:41 Opanierowac w jajku i bulce i usmazyc. Utrzec na tarce i posypac nim zupe/makaron/zapiekanke. Dodac do salatki. Odpowiedz Link Zgłoś
pszczola99 Re: Oscypek 31.03.07, 20:55 Można też przesłać Pszczółce, która je uwielbia ;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
arachnela Re: Oscypek 02.04.07, 12:48 Nie lubię jeść "surowych" oscypków ale uwielbiam panierowane. Kroję na plasterki około 5-7 mm, panieruję i smażę na oleju, znakomite do frytek. Odpowiedz Link Zgłoś
uma76 Re: Oscypek 02.04.07, 12:56 a ja bez panierki (!), kroję i smażę chwilkę bez tłuszczu! najlepiej na grillu (mam elektryczny), ale na patelni teflonowej też robię! Jest pycha!!! tylko na prawde chwilkę to sie robi! Odpowiedz Link Zgłoś
biala27 Re: Oscypek 02.04.07, 14:47 Dzięki Dziewczyny! Częśc oscypka zapiekłam w tostach i ku mojemu wielkiemu zdziwieniu był dobry - gdyby jeszcze ciut mniej slony to byłby pyszny ;) A pomysł ze smażeniem wykorzystam na dzisiejszy obiad! Odpowiedz Link Zgłoś
agmani Re: Oscypek 03.04.07, 21:53 Mozna zgrillowac / upiec (jak duzy to w plastrach) i podac z konfitura z borowek, ktora ladnie przelamuje slony smak oscypka. Odpowiedz Link Zgłoś