18.04.07, 16:57
Mam kilka pytań: 1. Czy białka od Wielkanocy trzymane w lodówce to już
wywalić? Czy zaryzykować i troszkę rodzinkę podtruć bezami ze starych
białek?? ( ostatnio mi trochę podpadli to może te bezy zrobię jednak:D)
2.W życiu mi się bezy nie udały - zawsze sa płaskie i paskudne - dajcie link
do takich puszystych - żeby sie w środku ciągnęly a na zewnątrz były kruche i
najważniejsze - potrzbuje przepis nie na sztuki białek tylko na objetośc bo
mam prawie pełny słoik 0,9 l a nie wiem ile tam sztuk.
P.s. Jakby co to wyszukiwarka pokazuje mi na hasło beza i bezy rózne rzecz
np. kluski ślaskie i menu komunijne a bezy nieobecne..
Obserwuj wątek
    • fettinia Re: Bezy 18.04.07, 17:03
      Tu sa bezy z Galerii:)
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,60434657.html
      (hmm-nie wiem czy te twoje bialka jeszcze zjadliwe-tak dlugo nigdy nie trzymalam:)
    • u.burtowska Re: Bezy 18.04.07, 17:54
      na jedno białko dwie łyzeczki cukru. w słuiku masz około 30 białek. utrzeć.
      Wychodzą ci płaskie bo je pieczesz. Bezy trzeba suszyć, max 80 stopni i uchylone
      drzwiczki piekarnika a najlepiej dodatkowo termoobieg
    • chipcia13 Re: Bezy 18.04.07, 21:56
      Fuuuuuuj!!!! Zrobiłam bezy według jednego z przepisów A.Kręglickiej zreszta -
      na jedną miarkę białek - 2 miarki cukru. Takie słodkie jest że nie do jedzenia!!
    • marghe_72 Re: Bezy 18.04.07, 23:32
      mnie te wychodza bardzo smaczne
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,54554381,54554381.html
      i te
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,59543411,59546725.html?f=777&w=59543411&a=59546725

      kiedyś też mi nei chciały wyjsc :)
    • abbra Re: Bezy 19.04.07, 20:30
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,58436547,58436547.html?f=777&w=58436547&a=58436547
      - robiłam pierwszy raz -i wyszły kruche z wierzchu i ciągnące w środku .
      Długo nie poleżały :)

      ..'''...'''...'''...'''...'''
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka