Gość: Dora IP: *.int.warszawa.sint.pl 22.07.03, 10:00 Znacie jakies fajne? Bo juz mi sie znudzila salatka grecka, ktora jem na okraglo...... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Dora Re: przepisy na dania light IP: *.int.warszawa.sint.pl 22.07.03, 10:00 PS I zeby nie trzeba bylo stac godzinami w kuchni..... Odpowiedz Link Zgłoś
zsz Re: przepisy na dania light 22.07.03, 10:46 ja jako zmianę do sałatki greckiej stosuję caprese (czy jak jej tam)- pomidory+mozarella w cienkich plasterkach+ bazylia, oliwa z oliwek, ocet winny (ostanio kupiłam aceto balsamico di Modena), sól, pieprz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: przepisy na dania light IP: *.tele2.pl 22.07.03, 15:17 salata z roznosciami plus oliwa i cytryna. Piersi z kurczaka i ryby........no cala masa jest light. Mieso mozna piec zamiast smazyc, ryby tez. Uzywac oliwy a nie oleju. Mozna miche salaty zrobic z pomidorami, oliwkami, serem feta czy mozzarella czy innym, np plesniowym. PLus ogorek, cukinia, mozna i jajko na twardo dodac. I wenegret. Mozna tez salate przyrzadzic z pomaranczami, orzechami i jogurtem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania grecka IP: 217.8.186.* 22.07.03, 12:18 Sałatka grecka z tłustą fetą i dressingiem wcale nie jest taka light... Light to dla ciebie niskotłuszczowe czy niskowęglowodanowe? Np.: 1)podgotowany brokuł z kawałkami wędliny i jogurtem z łyżeczką musztardy 2)tuńczyk z wody plus pomidor,papryka,ogórek w kostkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dora Re: grecka IP: *.int.warszawa.sint.pl 22.07.03, 13:11 Gość portalu: Ania napisał(a): > Sałatka grecka z tłustą fetą i dressingiem wcale nie jest taka light... > Light to dla ciebie niskotłuszczowe czy niskowęglowodanowe? Niskoweglowodanowe i w miare mozliwosci niskotluszczowe (feta light i kropla oliwy z oliwek do greckiej :) I lekkostrawne. Odpowiedz Link Zgłoś