Gość: Azille IP: *.chello.pl 20.10.07, 17:29 Witam! Robię 1szy raz w życiu Tiramisu :-) Mam pytanie czy masa którą zalałam biszkopty zgęstnieje w lodówce na tyle aby ciasto kroić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorotus76 Re: Tiramisu, pytanie... 20.10.07, 17:44 Jeśli robiłas z mascarpone, a podejrzewam, ze tak, i jeśli nie dałas żelatyny, a podejrzewam, ze nie, to ukroisz, ale deser jest b. luźny i się lubi rozwalać ..., dlatego ostatnio robię w pucharkach i jemy łyzeczką... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
lullaby22 Re: Tiramisu, pytanie... 20.10.07, 17:55 Rozwiązanie z pucharkami jest zdecydowanie bardzo dobre. Niestety oryginalne tiramisu (tzn. bez usztywniaczy) ma to do siebie, że zazwyczaj ładnie wygląda jedynie w naczyniu, w którym było robione ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anew Re: Tiramisu, pytanie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.07, 21:38 Ja robiłam tiramisu pierwszy raz z przepisu z tego forum i muszę przyznac.że masa nie rozlewała się.Robiłam z biszkoptami z Lidla,żółtka ubijałam na parze,wstawiłam do lodówki i jedlismy na następny dzień.Wyszło super i kroiło się dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Tiramisu, pytanie... 21.10.07, 00:04 Tiramisu' jest deserem, nie ciastem zatem ma prawo popłynąć :) Konsystencja nie wpływa na smak Odpowiedz Link Zgłoś