Gość: ania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.08, 19:28 Witajcie, Mam gorącą prośbę.Czy ktoś wie, jak upiec orzeszki? Chodzi mi o małe ciasteczka z nadzieniem w środku. Będę wdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ilekobietamalat Re: orzeszki 19.02.08, 19:56 wmojejkuchnipachnielawenda.blox.pl/2007/09/napiecie-przedpelniowe.html o ile chodzi ci o takie jak na zdjeciu w linku,to masz tam tez przepis:) krem do tego jaki chcesz:> moja mam robila czekoladowy,taki budyniowy:) nie znam sie na slodyczach;D ale gwarantuje ze bez nadzienia tez sa super;D Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9717 Re: orzeszki 19.02.08, 21:19 Na Wielkim Zarciu jest chyba nawet kilka przepisów. Odpowiedz Link Zgłoś
rozyczko Re: orzeszki - wyszukane na necie 19.02.08, 21:32 składniki Ciasto: 1/2 kg mąki 1 margaryna 2 żółtka 1/2 szkl. kwaśnej śmietany 1 łyżeczka sody rozpuszczonej w łyżce octu Masa: 1/3 szkl. mleka 1 szkl. cukru 3 łyżki kakao 1 kostka masła 2 szkl. mleka w proszku cukier waniliowy sposób przygotowania Ciasto: Sodę rozpuścić w occie. Wszystkie składniki szybko zagnieść. Odrywać po kawałeczku ciasta i formować kulki i na patelnię. Piec z obu stron ok. 3 min. na złoty kolor. W trakcie smażenia trzeba sprawdzać kolor, by nie przepiec foremek. Masa: Mleko z cukrem zagotować. Dodać kakao, masło. Odstawić z ognia. Jak się rozpuści masło dodać mleko w proszku. Wychodzi dość gęsta masa. Ciepłym przekładać foremki. Poskładać obie połówki orzeszków w całość. dodatkowe informacje Wychodzi mi ok. 80-90 orzeszków Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: orzeszki z galerii 20.02.08, 08:45 Ludzie, szukajac przepisu zagladnijcie do galerii. Tam juz wszystko bylo. Jak myslicie, po co ktos zadaje sobie trud umieszczenia tam przepisow i zdjec? tinyurl.com/3dnbjm Odpowiedz Link Zgłoś