Gość: koka IP: 193.17.14.* 08.03.08, 15:27 Mam 2 puszki mleczka kokosowego.Co można z niego zrobić? Z góry dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karotka_p Re: Mleczko kokosowe 08.03.08, 18:35 Jeśli masz jeszcze czerwoną lub zieloną pastę curry to tajskie curry. Najprościej z kurczakiem i papryką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anita Re: Mleczko kokosowe IP: *.telsten.com 08.03.08, 19:02 Możesz zrobic sernik kokosowy: fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,63217316,63217316.html Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: Mleczko kokosowe 08.03.08, 20:37 To ja się spytam dietetyków o właściwości tego mleka. Ostatnio dodaję do różnych potraw - studiuje tajszczyznę - i zastanawiam się, czyby nie przejść na to mleko tak w ogóle.Spróbowałam dac do porannej kawy i smakowało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania_m Re: Mleczko kokosowe IP: *.pools.arcor-ip.net 08.03.08, 20:45 www.nutritiondata.com/facts-C00001-01c20oD.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Mleczko kokosowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.08, 21:01 www.nutritiondata.com/facts-C00001-01c20oE.html przetłumaczyć , czy dasz radę? Odpowiedz Link Zgłoś
wiedzma30 Re: Mleczko kokosowe 09.03.08, 01:24 Tyle ze to "mleko" to prawie sam tluszcz. www.calorie-count.com/calories/item/12117.html Jedna puszka to 250% dziennego limitu tluszczow nasyconych - czyli tych najgorszych... Nie powinno sie ich spozywac wiecej niz 20 g dziennie - w puszce jest ponad 50g... Wiem, nie bedziesz uzywac puszki na raz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senin pelna zgoda IP: *.bri.connect.net.au 09.03.08, 06:15 raz w tygodniu - wystarczy walory smakowe wspaniale co do dietetycnych wartosci... no coz niewiele zadawalam sobie trudu jak dotychczas by to rozszyfrowac uzywam mleka kokosowego zamiast smietany czasami - wiem, wiem ma wiecej tlussczu ale (wg zalinkowanych tabelek) mniej cholesterolu z drugiej strony jednak ; to wiecej tluszczu przypada na 240 gram mleczka porownywane z 230 gamami kwasnej smietany - wiec ... no nie chce mi sie zagladac do excela - chyba na to samo wychodzi za to patrzac na linijke pt"cholesterol" mleko kokosowe ma "0%" a smietana "34%".. WIEC WYGLADA NA TO ZE LEPSZE NIZ smietana do zaprawiania zup - ... co mi bardzo odpowiada bo stosuje je do zup nagminnie ale mysle ze dobry dietetyk rozlozy te informacje na czynniki pierwsze i byc moze wytknie mi moje niezrozumienie tematu - niegdy nie licze kalori itd, zawsze kieruje sie smakiem i zdrowym rozsadkiem co do postu otwierajacego - tajskie pasty curry i mleko kokosowe malajskie jedzenie (curry i mleko) ryba z imbirem, chilli i mlekiem (mozna kurkume i kolendre dodac wszelkie wyspiarskie potrawy (od Jamajki po Vanvatu i Nowa Gwinee) Ja dodaje do pomidorowej... ale takiej z 'pieprzykiem' lub odrobina chilli ogorkowa i botwinke tez probowalam - rezultat zadziwiajaco dobry.... dodaj mleka do zwyklego gulaszu (no sprobuj wpierw mala ilosc) ... ... poeksperymentuj! tylko, na Boga, nie za slodyczami(deserami), bo nie przysluzysz sie nikomu a wyprodukujesz pare kulinarnych gniotow Odpowiedz Link Zgłoś