Dodaj do ulubionych

bita smietana do kawy

IP: 217.17.46.* 29.08.03, 08:43
Zrobiłam ostatnio kawe mrozoną, i dla dekokoracji dodaję zawsze bitą
śmietane. Otworzyłam pierwszy kartonik -wszystko jak trzeba, 36% kremówka,
data ważności ok, i niestety smierdzi jakimś kwasem. Nie zraziłam się kupiłam
drugą, ubijam i zrobiła mi się dziwna substancja, która nie przypominała w
niczym lekkiej puszystej bitej smietany, tylko pół-masło, pół-wodę. Nigdy mi
się to nie zdarzyło, to wina śmietany czy moja? Może ubijałam ją na zbyt
duzych obrotach ? Nie dodawałam tez zadnych śmietanfixów.
Obserwuj wątek
    • linkamocwiatru Re: bita smietana do kawy 29.08.03, 08:50
      Gość portalu: Ania napisał(a):

      > Zrobiłam ostatnio kawe mrozoną, i dla dekokoracji dodaję zawsze bitą
      > śmietane. Otworzyłam pierwszy kartonik -wszystko jak trzeba, 36% kremówka,
      > data ważności ok, i niestety smierdzi jakimś kwasem. Nie zraziłam się
      kupiłam
      > drugą, ubijam i zrobiła mi się dziwna substancja, która nie przypominała w
      > niczym lekkiej puszystej bitej smietany, tylko pół-masło, pół-wodę. Nigdy mi
      > się to nie zdarzyło, to wina śmietany czy moja? Może ubijałam ją na zbyt
      > duzych obrotach ? Nie dodawałam tez zadnych śmietanfixów.

      No raczej zle ubiłas, najpierw wolne obroty, na koniec szybkie. Zrobiłas masło
      i oddzieliła sie woda, moze tez za długo ubijałas
    • byhanya Re: bita smietana do kawy 29.08.03, 08:59
      zauwarzylam ze smietanke treba schlodzic inaczej trudno ja ubic . co do
      ubijania to powiedzialabym ze nejbezpieczniej ubijac najpierw szybko potem
      wolniej -jest wtedy wieksza kontrola kiedy treba przestac.
      ubijam smietanke baaaaaaaardzo czesto - prynajmniej raz w tygodniu pol litra od
      15 lat
    • Gość: kasia Re: bita smietana do kawy IP: *.crowley.pl 30.08.03, 16:44
      A jakim mikserem robiłaś, chodzi mi o to czy dwoma (lub jedną)końcówką
      miksującą czy wlałaś wszystko do dzbanka z nożem miksującym??
      Słyszałam, że w dzbanku nie wychodzi, ja ubijam śmietankę tymi dwoma końcówkami
      i jest pyszna, trzeba mocno schłodzić przed ubijaniem.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka