Gość: mr g IP: *.lublin.mm.pl 08.06.08, 18:58 szkoda ze nie mam zadnych skladnikow bo bym sobie zrobil cos z tych przepisow zapewne czytajac poczatek artykulu mialem wrazenie ze nareszcie ktos mnie rozumie :P glupi kac morderca Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Syrenka Re: Dania na kaca IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.12.08, 15:19 podobno doskonale daje radę acetylocysteina (acc bez recepty), ale ja i tak wybieram browca... Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: Dania na kaca 31.12.08, 15:55 Rosół, bogracz, birria - mocne, aromatyczne i gorące wywary na mięsie, to jest to :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obytywoborze Re: Dania na kaca IP: *.ip.telfort.nl 31.12.08, 15:58 Mi tam wchodzą jajka na mięko, rosół, pomidorowa, żurek. Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: Dania na kaca 31.12.08, 16:52 pamietam te czasy jak bylo cos potrzebne po takiej dlugiej nocy ktora nie chciala sie konczyc, wtedy zawsze najlepsze byly rolmopsy,wogole sledzie roznej formy na kwasno,ogorki kiszone,zupa soljanka(1000 mozliwosci) i piwko do tego, ale to stare czasy a teraz my jestesmy starzy i juz nic takiego nie ma, Odpowiedz Link Zgłoś
zielen_butelkowa Dania na kaca 31.12.08, 17:30 ,,Mokre, miekkie,sliskie i latwe do przelykania''- autorka artykulu miala na mysli slimaka winniczka? brrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pk Dania na kaca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.08, 17:39 lub zywczyk...:) Odpowiedz Link Zgłoś
emcza Dania na kaca 31.12.08, 18:12 najlepszym daniem na kaca jest klin (pięćdziesiątka czystej dobrze zmrożonej). i wszystko w temacie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
araya Re: Dania na kaca 01.01.09, 01:05 Z całym szacunkiem, ale 50-tka to mnie tylko rozwścieczy. MUSI być lorneta (niekoniecznie z meduzą) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Dania na kaca IP: *.centertel.pl 31.12.08, 18:18 Boże, ta Pani nie ma najmniejszego pojęcia o jedzeniu, a już napewno o kulinarnym leczeniu kaca. Jak można nawet wspominać o zupkach z torebki. To może czytać młodzież! Pomidorowa, owszem, dobrze w chodzi i bogata w potas. Żur odżywia i można się po nim zdrzemnąć. Ważne, żeby przed snem wypić coś z cukrem i wit C. Np woda z cukrem i cytryną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiki Re: Dania na kaca IP: *.bredband.comhem.se 31.12.08, 19:58 Jestem pewna na 100%,ze po takiej wielkiej imprezie trzeba miec w domu "MAGNEZJUM B6" Po przebudzeniu i uczuciu,ze kot wali lapkami w puchowy dywan,walnac 2-tabletki tego medykamentu popijajac woda NIE gazowana.Nastepnie zjesc zupe kapusniak albo zurek.W kazdym razie cos co jest kwasne.Nie radze soku z kapusty bo ostatnio pol.wytwornie to same patalachy i kapuste kisza octem.Skoro ktos sam sobie zrobil kiszona kapuche to polecam wlasnie szklaneczke tego plynu. Nastepnie polozyc sie,pomyslec o milych rzeczach,przysnac troche a potem rosolek dobry z makaronikiem. Tak mniej wiece do 15-ej kac powinien ustapic.I spacerek na swiezym powietrzu.Po powrocie jeszcze jedna dawka magnezu i kolacyjka.Gwarantuje Wam,ze podziekujecie mi za ta rade.I jeszcze jedno!!! Unikajcie tabletek przeciw-bolowych.Najgorsza rzecz co mozna zrobic.Organizm jest oslabjony i nie dobijajmy go dodatkowo chemia.Bawcie sie dobrze i unikajcie mieszanek alkoholowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senin Re: Dania na kaca IP: *.194.191.203.static.qld.chariot.net.au 01.01.09, 01:43 Gość portalu: Kiki napisał(a): >Nie radze soku z kapusty bo ostatnio pol.wytwornie to same patalachy i kapuste kisza octem. w Polsce, octem?! ot, "uroki globalizacji", :((((( a tak kiedys sie nam w PL mrylo, zeby bylo tak, "jak na Zachodzie"!! ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Re: Dania na kaca IP: *.icpnet.pl 01.01.09, 16:29 Fakt, ostatnio nie mogę nabyć smacznej kiszonej kapusty. Na wagę niedobre a gotowce w paczkach przesiąknięte octem. W UE kiszone = zepsute i wolno kisić tylko octem? :) Odpowiedz Link Zgłoś
reniam_123 Re: Dania na kaca 01.01.09, 18:14 Skoro mowa o kapuście kiszonej,to wydaje mi się,że "sandomierska"jest w tej chwili jeszcze najsmaczniejsza.No ale ja z podkarpacia więc mam do niej dostęp. Odpowiedz Link Zgłoś