k0m0r 07.09.08, 16:02 Czołem. Może mi ktoś powiedziec, czy miso należy trzymac w lodówce? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
realdirect2 po otwarciu przeloz do sloika 07.09.08, 16:38 i przechowuj zamkniete w lodowce, wytrzyma kilka miesiecy. Odpowiedz Link Zgłoś
k0m0r Re: po otwarciu przeloz do sloika 07.09.08, 18:18 > i przechowuj zamkniete w lodowce, wytrzyma kilka miesiecy. Super, dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
wiedzma30 Re: po otwarciu przeloz do sloika 07.09.08, 18:29 Jezeli jest w szczelnym pudelku, to po co przekladac?... Odpowiedz Link Zgłoś
realdirect2 w pudelku? pasta? w Niemczech jest 08.09.08, 00:28 w torebkach, woreczkach foliowych, ktore po otwarciu trudno szczelnie zamknac, dlatego praktyczniej jest przelozyc do sloika, np. po dzemie i zakrecic. Odpowiedz Link Zgłoś
wiedzma30 w pudelku! pasta! 08.09.08, 06:08 W japonskim sklepie mam rodzajow pasty miso do wyboru do koloru - jasne, srednie, ciemne, o kremowej konsystencji, takie z malenkimi kawalkami niezmielonych ziarenek; z benzoesanem, bez benzoesanu; organiczne, nieorganiczne; z dodatkiem ryb, krewetek, miesa i co sobie czlowiek moze wymyslec ;) - co kto lubi i preferuje. Oczywiscie sa tez w foliowych woreczkach - jest ich malo - ale te sa tanie i maja malo zachecajacy sklad... Odpowiedz Link Zgłoś