ajlii 27.01.09, 11:53 ... a termin ma do jutra. Poratujcie proszę :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mazia Re: Mam grecki jogurt i zero pomysłów... 28.01.09, 12:21 Zrobić tzatziki. Z takiego greckiego jogurtu wychodzi pyszny sos. Albo łycha zjeść z płatkami. Też dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
mazia Re: Mam grecki jogurt i zero pomysłów... 28.01.09, 12:22 Aha, mozna dodać jajo, mąkę trochę soli i proszku do pieczenia i zrobić racuchy. Na przykłąd z jabłkami. Odpowiedz Link Zgłoś
alanta1 Re: Mam grecki jogurt i zero pomysłów... 28.01.09, 19:53 Mazia, ile tego proszku sypnąć ? Lubię racuchy, mniam :) Odpowiedz Link Zgłoś
mazia Re: Mam grecki jogurt i zero pomysłów... 28.01.09, 21:15 Na jeden jogurt to tak może z pół łyżeczki? Na oko zawsze sypię :) Jogurt można też dodać do racuchów drożdzowych (te są dopiero pycha) zamiast mleka. Odpowiedz Link Zgłoś
alanta1 Re: Mam grecki jogurt i zero pomysłów... 30.01.09, 19:16 O, a jak robi się ciasto drożdżowe na racuchy ? Tak jak na zwyczajną drożdżówkę czy jak na pizze ? Odpowiedz Link Zgłoś
mazia Re: Mam grecki jogurt i zero pomysłów... 30.01.09, 19:34 Całkiem inaczej :) Odkąd znalazłam ten przepis na FK inaczej racuchów nie robię. I cała moja rodzina też :P forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=32398884&a=32398884 Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: Mam grecki jogurt i zero pomysłów... 30.01.09, 21:50 jeśli ten jogurt będziesz przechowywać w warunkach zalecanych przez producenta, to i za tydzień też można zjeść bez szkody na ciele i umyśle :) ale to już każdy wedle własnego uznania decyduje :) Odpowiedz Link Zgłoś
alanta1 Re: Mam grecki jogurt i zero pomysłów... 04.02.09, 08:10 Mazia, wielkie dzięki za przepis, zarobiłam wczoraj ciasto w maszynie, wyszły pyszne racuchy. Aczkolwiek zrobiłam jednak z mlekiem,bo jogurtu nie mam, a jestem uziemiona z Młodym w domu... Tylko porcję muszę większą zrobić, wyszło za mało :) Odpowiedz Link Zgłoś
mazia Re: Mam grecki jogurt i zero pomysłów... 04.02.09, 10:36 Tych racuchów zawsze wychodzi za mało ;-P Alanta, coś Ci lata pod postem :D Odpowiedz Link Zgłoś
alanta1 Re: Mam grecki jogurt i zero pomysłów... 04.02.09, 21:09 :D Dziś wyszło w sam raz, nawet jeden został. Zrobiłam więcej i bardziej na oko, a oprócz jabłek wrzuciłam jeszcze pół słoika drylowanych wiśni lidlowych w zalewie, coś fanatycznego :) Odpowiedz Link Zgłoś