Dodaj do ulubionych

Bób się warzy, moc truchleje

• Gość: głowaboli Re: Bób się warzy, moc truchleje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.09, 07:58
      wątróbka gdy się dusi ma okropny zapach!!!
      • Gość: maka Re: Bób się warzy, moc truchleje IP: *.chello.pl 08.07.09, 08:20
        Do bobu dodaję koperek, trochę zabija zapach,a i smak ma lepszy.
        • sld.is.not.amused Re: Bób się warzy, moc truchleje 08.07.09, 08:41
          Mnie odstręcza zapach smażonej jajecznicy. Wygląd (jak się doda jeszcze jakieś
          kawałki mięska) też...
          • ffamousffatman Re: Bób się warzy, moc truchleje 08.07.09, 14:45
            A mnie odstręcza zapach gotowanej pokrzywy.
    • Gość: Wuj Zdzisław Bób pachnie bosko! IP: 213.241.73.* 08.07.09, 10:33
      zastanawia mnie skąd ty bierzesz ten bób. Wczoraj zeżarłem wór i nic mnie nie
      odrzucało.

" > A, przypomniała mi się jeszcze zielona kolendra o zapachu pluskwy
      > vel starej kozy..."

Co do kolendry to się zgodzę że to obrzydlistwo ale bardziej w kwestii smaku -
      parę razy próbowałem używać ale stwierdziłem że równie dobrze mógłbym dowalić do
      zupy mydła malarskiego i efekt byłby podobny. Podziwiam smakoszy. Co do moich
      osobistych typów to capią: niektóre sery dojrzewające (ktoś trafnie przyrównał
      woń do niemytego młodzieńca), gotowana kapusta, większość podrobów, kiełbasy z
      zielonym okiem w środku i przedobrzonym czosnkiem, stuletnie kurczaki opiekane
      w Tesco (pawiuję jak widzę zażerający się nimi tłum) oraz oślizłe ryby
      rozmrażane w supermarketach i dla picu leżakujące na lodzie. Mógłbym tak jeszcze
      długo wymieniać :)
    • ffamousffatman Re: Bób się warzy, moc truchleje 08.07.09, 12:05
      Amoniakiem jak rekinie i płaszczkowate mięso.
      • ffamousffatman Re: Bób się warzy, moc truchleje 08.07.09, 14:30
        24h w wodzie lub mleku? No to się zepsują i dopiero będą j..... .
    • ffamousffatman Re: Bób się warzy, moc truchleje 08.07.09, 14:36
      "przypomniała mi się jeszcze zielona kolendra o zapachu pluskwy vel starej kozy"
      Nie znam zapachu starej kozy i pluskiew (choć jako eksbiolog z zapachami, w
      głównej masie przykrymi i "chemicznymi", owadów do czynienia miałem) i kolendra
      kojarzy mi się z kolendrą (a, jako że łatwo się samorozsiewa, całe łany jej miałem).

za[ach jest kontekst kulturowy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka