Gość: Francuz IP: 78.115.26.* 18.07.09, 23:58 ]Czy podzilicie moja opine, ze kuchnia francuska jest najlepsza na swiecie?? Pyszne ryby, owoce morza i pachnace warzywa........... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: yśty Re: Kuchnia francuska!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.09, 09:34 Nie Odpowiedz Link Zgłoś
felinecaline Re: Kuchnia francuska!!!! 19.07.09, 10:50 Jest na pewno doskonala, ale "kazda pliszka swoj ogonek chwali" i slusznie, wszystko zalezy od upodoban. Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: Kuchnia francuska!!!! 19.07.09, 11:46 Nie! Poza tym co to znaczy "francuska"? Kuchnia pirenejska jest inna niz śródziemnomorska w Langwedocji; Kuchnia chłopska w Normandii jest zupelnie inna niz miejska paryska; jest dużo bardziej podobna do chłopskiej pod Alpami; nie znam kuchni bretońskiej ale slyszałem w Normandii ze jest całkiem odmienna... Odpowiedz Link Zgłoś
buttergirl Re: Kuchnia francuska!!!! 19.07.09, 11:02 Nie. :) Nie ma najlepszej kuchni na świecie. Każda ma niepowtarzalne w innej kuchni smakołyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x pogadaj z eeelą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.09, 12:32 ona się zna na tym najlepiej: forum.gazeta.pl/forum/w,15128,62698019,62705968,od_Tlumacza.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzydufechka Re: Kuchnia francuska!!!! IP: 92.36.148.* 16.09.09, 15:37 no, zalezy kto ja wykonuje. Na papierze moze i niezla. Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: Kuchnia francuska!!!! 16.09.09, 17:40 W kuchni francuskiej jest różnorodność, bo Francja to duży kraj. Więc jeśli ktoś lubi sosy śmietanowe znajdzie wspaniałe dania, jeśli ktoś lubi lekkie warzywa i sałatki- również. Gdybym zrobiła ranking i wzięła pod uwagę rzeczy, które najbardziej lubię to chyba jednak kuchnia francuska nie wygrałaby u mnie, choć Francję i jej kulturę uwielbiam. Pyszne ryby, owoce morza czy pachnące warzywa są i we Włoszech, Grecji... Miękkie sery jak brie, camembert lubię, ale włoskie twardsze uwielbiam. Zioła prowansalskie są świetną mieszanką, ale wolę zioła typowe dla kuchni greckiej czy arabskiej. Odpowiedz Link Zgłoś